Förlust för IFK-damerna

Fotboll IFK Värnamo föll kanske något överraskande med 1–3 (1–2) hemma mot Vadstena i damettan.

Det började annars bra för IFK som tog ledningen genom Elin Fransson med cirka tio minuter spelat.

– Det kändes bra då men när 1-1 kom efter hörna i 25:e mintuen var det som om luften gick ur våra tjejer, noterar IFK-tränaren Patrick Schellhas.
Vadstena tog över och 2–1 kom tio minuter före pausvilan.

Trots att hemmaledarna försökte peppa tjejerna var det Vadstena som uppträdde piggast i andra halvlek. Bara fem minuter in på halvleken kom 3–1 och sedan orkade inte IFK mobilisera något.

– Tjejerna kom inte upp i den nivå som vi bör kunna ha. Visst är Vadstena ett tufft lag men vi bör ändå kunna spela bättre, säger Patrick.

Klart bäst i IFK var Sefika Muratovic som slet föredömligt över 90 minuter. Godkänt även till Linnéa Höögs.

Nu har IFK Mossen borta nästa gång och det är en viktig match. IFK-seger skulle betyda att det blir ett litet glapp till lagen i seriens bottenskikt. Där vill nämligen inte IFK Värnamo hamna.