Fotboll

Förlust för IFK U

Fotboll IFK Värnamos U-lag damer spelade idag sin andra seriematch.

Tjejerna fick spela på Valhalla i centrala Göteborg och för motståndet stod Göteborgs DFF.
– En mycket bra motståndare som är ett akademilag och som idag mönstrade några tjejer från Elitettanlaget Hovås/Billdals spelartrupp, noterar IFK-tränaren Andreas Heiel om förlusten med 1–3.

IFK-tjejerna gjorde en storstilad insats, inget större skönspel i vinden, men en kämpainsats utöver det vanliga.
– Det var stenhård kamp om varje boll och yta i 90 minuter och ett makalöst tempo där tiden för bollbehandling blev knapp för båda lagen.

IFK tog ledningen på nick efter hörna med 25 minuter spelat. Målskytt: Kajsa Bengtsson.

GDFF kvitterade 15 minuter i på andra halvlek, det också efter hörna, sedan hade IFK haft ett jätteläge då Mona Charour sköt i bortre hörnet. Hemmamålvakten lyckades stöta undan bollen.

Några minuter senare rann Göteborgslaget igenom på en omställning och tog ledningen, precis när IFK började ta över tillställningen.

I slutet av matchen slank trean in bakom Jennie Hellström i IFK-målet, då orken började tryta för Värnamotjejerna.

– Göteborgarnas stab tackade för det tuffaste motstånd de stött på i år och instämde att det var en match i väldigt högt tempo.
– Samtliga IFK tjejer stod för enorm arbetsinsats, lite extra syntes Annie Pettersson och Mona Charour på topp samt Amanda Heiel och Olivia Montero på ett hårt jobbande mittfält. Dessutom Kajsa Bengtsson i backlinjen och allra mest framträdande en nästan felfri Ella Byström.

Taggar

Dela