Forsheda tog chansen

Fotboll Forsheda IF har med en match kvar av fotbollsfyran en teoretisk chans att ta kvalplasten uppåt. I kväll gjorde man vad som krävdes och besegrade Haga.

Quendrim Hajrizi gav Forsheda ledningen efter 44 minuter och fler mål i matchen blev det inte trots mängder av målchanser för Forsheda i andra halvlek.

Haga bjöd på mycket starkt motstånd i första halvlek men i den andra tog Forsheda över totalt.
– Ja, 6–7 mål till oss kunde det ha blivit. Samtidigt är jag väldigt nöjd med att vi vann då Haga aldrig går att räkna bort, säger FIF-tränaren Jonas Blomberg.

Alla spelade bra i hemmalaget men ändå ett litet extra plus till Arber Hasani.

Inför sista omgången ligger Jönköpings BK på kvalplatsen, två poäng före Forsheda. För att gå förbi krävs att Forsheda på lördag vinner borta mot Mullsjö Sandhem samtidigt som Jönköpings BK förlorar hemma mot ett Smålandsstenar som inte har mer än äran att spela för.
– Smålandsstenar är i fin form och vi hoppas att de ska kunna ta poäng, säger FIF-tränaren förhoppningsfullt.