Första segern för IFK Värnamo

Fotboll IFK Värnamo överraskade med att bortabesegra allsvenska Falkenberg med 1–0.

Jonas Thern, tränare för IFK

Alfred Ajdarevic – som är inlånad den här säsongen från allsvenska Örebro – svarade för 1–0 i 38:e minuten. Efter två uddamålsförluster kom därmed första IFK-segern. Den kom mot ett Falkenberg som hade 3–4 mer ordinarie spelare och en av dem var Tobias Englund, tidigare Värnamo, och han var som vanligt duktig.

IFK-tränaren Jonas Thern var självfallet belåten över segern och med hur man genomförde första halvlek.
– Vi mötte nog ett sådant motstånd vi får räkna med i serien, säger Jonas.

IFK är nedflyttat från Superettan till division 1 och målet är givetvis att ta sig upp igen.

– Vi inledde mycket aggressivt men sedan tog Falkenberg över ett tag. Sista 20 minuterna av halvleken kom vi tillbaka och spelade bra.
Målet var riktigt snyggt. Alfred Ajdarevic väggspelade med en lagkompis och från 17–18 meter sköt han snyggt bollen upp i en krysset,

• Andra halvlek
I andra halvlek blev det mer stressigt spel för IFK. Kollektivet fungerade inte riktigt som det var tänkt. Bakåt sett var det dock stabilt hela matchen och hemmalaget hade väldigt svårt att komma till avslut,

– Vi hade faktiskt ett jätteläge till mål i halvlek plus ett ribbskott i den första. Alla var hårt jobbande hos oss, berömmer Jonjas Thern.

Erick Bägerfeldt ersatte lätt skadade Tyler Lissette på ett förtjänstfull sätt. I dag saknade IFK även Daniel Ask och Freddy Winsth men de är snarat tillbaka igen.

• Vill ha fler spelare
IFK har just nu en trupp på 16–17 utespelare och Jonas Thern vill ha 20
– Jag hoppas att Viktor Ljung blir spelklar och sedan ytterligare ett par killar, säger Jonas Thern.

Kommande helg börjar allvaret, Svenska Cupen. För IFK Värnamo blir det bortamatch mot IFK Norrköping.