Fotboll

Från Djurgården till IFK Värnamo

Fotboll 23-årige anfallaren Albion Ademi ansluter till IFK Värnamo. Albion är född i Kosovo men uppvuxen i Finland och kommer senast från Djurgårdens IF.

Albion Ademi. Pressbild från IFK Värnamo

Djurgårdens finsk-albanske ytter Albion Ademi blir en utlåning till IFK Värnamo med tillhörande option stundar för Albion som kom till Djurgården från IFK Mariehamn inför säsongen 2021. Han har dock fått begränsat med speltid i den rådande knivskarpa konkurrensen och var utlånad till finska Lahti under en period av förra säsongen.

– Hans styrkor är snabbhet, teknik och skott. Albions främsta säsong hittills resulterade i 14 mål och 3 assist på 22 matcher i den finska högstaligan och han har även erfarenhet från fem landskamper för Albaniens U21-landslag. Det rör sig om ett lån över 2023 där vi har möjlighet att köpa loss spelaren under året. I Albion får vi in en väldigt spännande spelare med en hel del offensiva egenskaper som jag tror kommer bidra till vårt spel. Hans fart, hans förmåga att ta sig förbi i en-mot-en-situationer och hans skott är något som vi kommer att ha stor nytta av i den sista tredjedelen. Vi talar om en ödmjuk karaktär med en stor tro på sig själv och en stark vilja till att visa vad han kan i allsvenskan, noterar Enes Ahmetovic, som är sportchef i IFK Värnamo.
– Vi är såklart väldigt nöjda med att Albion ansluter till oss i Värnamo och jag känner mig övertygad om att den här killen kan ta fina kliv i vår miljö och i vårt sätt att spela fotboll. Nu ser jag fram emot att få se honom och resten av laget kicka igång årets första träning imorgon.

Albion Ademi:
– Jag är väldigt glad och exalterad över att komma till Värnamo. Jag ser fram emot säsongen och först och främst att göra en bra försäsong och jobba hårt varje dag så jag, när säsongen börjar, är redo för det. Mitt första intryck av staden är att den ser trevlig ut, liten och lugn, perfekt plats för att fokusera på fotboll.

– Jag ser fram emot att få komma igång, jag har haft goda samtal med den sportsliga ledningen och de presenterade en bra plan för mig. För min del är det dags att få mycket speltid i allsvenskan för att kunna visa upp mina kvaliteter. Värnamo gjorde en bra säsong förra året och jag hoppas att vi kan fortsätta på det spåret i år, berättar Albion som nu är på plats med laget inför träningsstarten den 12 januari.

Om det blir en återkomst till Djurgården får utvärderas efter året men att det finns ett visst vemod i att lämna gänget på Kaknäs under 2023 är ofrånkomligt.
– Jag kommer självklart att sakna mina lagkompisar, vi trivs väldigt bra ihop. Vi får se hur det blir framöver, tyvärr blev det inga allsvenska mål i Djurgården, bara i Svenska cupen, men de kommer förhoppningsvis i Värnamo i stället. Sedan får vi se var allt landar efter den här säsongen, avslutar Albion.

Albion Ademi. Pressbild från Djurgården

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *