Fotboll

Genomgång: Lagens förutsättningar inför avslutningen

Fotboll September månad är på intåg och det innebär slutspurt i de flesta serier på lägre nivå. För de lokala lagen i kommunen väntar en spännande månad. Nedan ger Sporten er förutsättningarna lag för lag.

WIK:s damer har överraskat positivt. Foto: Henrik Skoglund

Hooks IF

Division 5 Nordvästra

Hemmafacit: 2 vinster, 5 förluster
Bortafacit: 1 vinst, 1 oavgjord, 7 förluster

Det har varit en motig säsong för Hook som bara vunnit en enda match på de elva senaste. Trots det så har man en poängmässigt rimlig chans att klara sig undan nedflyttning på de sex återstående omgångarna.

Faktum är att man redan under lördagen kan vara uppe på kvalplats om man besegrar Gislaved på hemmaplan. Sex poäng framför, just nu på säker mark ligger Klevshult.

Bortaspelet har inte rosat marknaden under säsongen. Därför positivt för Hook att de har fyra av de sex återstående matcherna på hemmaplan. En av bortamatcherna är mot Norrahammars GIS som ligger sist i serien och vid det laget redan kan vara klara för nedflyttning.

Återstående matcher

Gislaved (H)
Habo (H)
Bosna (B)
Vrigstad (H)
Norrahammar (B)
Skillingaryd (H)


 

Klevshults SK

Division 5 Nordvästra

Hemmafacit: 3 vinster, 1 oavgjord, 4 förluster
Bortafacit: 2 vinster, 6 förluster

Bara vunnit fem matcher under säsongen och faktum är att fyra av dessa segrar kommit mot de tre lag som är bakom dem i tabellen. Den fjärde segern kom i premiären mot Taberg. Det återstående schemat bjuder på matcher mot fyra lag som just nu ligger på den övre halvan av tabellen och som här och nu fortfarande har hoppet levande om uppflyttning eller kvalspel uppåt.

Tufft schema för KSK. Men absolut ingen omöjlighet. De visade ifjol att de är starka under hösten. Kan de upprepa det i år?

Återstående matcher

Habo (B)
Bosna (H)
Vrigstad (B)
Norrahammars GIS (H)
Skillingaryd (B)
Mariebo (H)


 

Skillingaryds IS Herr

Division 5 Nordvästra

Hemmafacit: 3 vinster, 2 oavgjorda, 3 förluster
Bortafacit: 4 vinster, 1 oavgjord, 3 förluster

Inledde säsongen bedrövligt med fyra raka förluster. Men den inledningen har man sannerligen kompenserat för då man är obesegrade de nio senaste matcherna. Det har gjort att man parkerar i mitten av tabellen med sex omgångar kvar.

11 poäng ner till kvalstrecket med 18 pinnar kvar för samtliga gäng att spela om borde vara säker mark för SIS som faktiskt ”bara” har poäng upp till kvalstrecket mot division 4. Hoppet lever för ett formstarkt SIS, men för att de ska ta en topp tre-placering så är det många faktorer som ska studsa deras väg och förutom att de måste vinna nästan allt som är kvar så måste de förlita sig på att lagen framför förlorar mer än vad de vinner.

Men avslutningsschemat ger dem sannerligen en chans att påverka det de kan påverka då de möter samtliga de la som just nu innehar de tre topplatserna i tabellen.

Återstående matcher

Mariebo (H)
Taberg (B)
Stockaryd/Rörvik (H)
Norrahammars IK (B)
Klevshult (H)
Hook (B)


 

Skillingaryds IS Dam

Division 4 Västbo Dam

Hemmafacit: 3 vinster, 1 oavgjord, 1 förlust
Bortafacit: 4vinster, 2 förluster

Det går inte säga annat än att det här gänget har tagit rejäla kliv jämfört med fjolåret. Det var nog väldigt få på förhand som trodde att man med tre omgångar kvar av serien redan skulle ha säkrat kontraktet och dessutom ha häng på uppflyttningsplatsen.

Dock ska det mycket till för att man på de tre avslutande matcherna ska kunna passera obesegrade Bor i tabellen. Ett Bor som har två färre spelade matcher att gå på också.

Återstående matcher

Smålandsstenar (B)
Hestra/Grimsås (H)
Bor (H)


 

Waggeryds IK Dam

Division 3 Norra

Hemmafacit: 4 vinster, 3 oavgjorda, 1 förlust
Bortafacit: 5 vinster, 1 oavgjord, 2 förluster

Nykomlingen har överraskat och har med sex matcher kvar rejält häng på andraplatsen som ger kvalspel upp till division 2. Målet inför säsongen var att hänga kvar i trean och trots att det matematiskt fortfarande finns en risk för att man hamnar under nedflyttningstrecket så förefaller ett sådant scenario orimligt.

Notabelt är att WIK endast har en förlust på hemmaplan, mot seriesuveränen Tranås. På bortaplan har man inte förlorat under de sex senaste matcherna. Formen är med andra ord god.

Återstående matcher

Holsby (H)
Västervik (B)
Torpa (H)
Vetlanda (B)
Taberg (H)
Bankeryd (B)


 

Waggeryds IK Herr

Division 3 Nordöstra Götaland

Hemmafacit: 2 vinster, 3 oavgjorda, 2 förluster
Bortafacit: 3 vinster, 2 oavgjorda, 4 förluster

Det dröjde hela vägen fram till den sjunde omgången innan nykomlingen WIK ådrog sig sin första förlust. Problemet var bara att en majoritet av matcherna dessförinnan slutat oavgjort och när formen andra halvan av våren dippade så innebär det att laget är indraget i bottenstriden.

Men det finns positiva saker från inledningen av hösten som bjudit på två segrar. Enda förlusten har kommit mot serieledaren Haga på bortaplan. Av de återstående matcherna, sex till antalet, så möter man lagen som just nu ligger tvåa, trea och fyra i tabellen samt Vista och Hjulsbro som också de är indragna i kampen om att undvika negativt kval/nedflyttning.

Notabelt är att WIK endast tagit två segrar på hemmaplan, mot de absoluta bottenlagen Grebo och Jönköpings BK.

Återstående matcher

Vimmerby (H)
Vista (B)
Nässjö (H)
Hjulsbro (H)
Jönköpings BK (B)
Myresjö-Vetlanda (H)

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *