Fotboll

Gräsfiaskot: Så stor blir den ekonomiska smällen för IFK

Fotboll IFK Värnamo uppskattar att de flyttade hemmamatcherna och den nya gräsmattan på Finnvedsvallen har kostat föreningen mellan 4 och 4,5 miljoner kronor. – Det är väldigt tufft, konstaterar ekonomichefen Christian Ahlander i en intervju med SVT.

IFK Värnamo kunde inte spela på hemmaplan förrän i den tionde omgången av allsvenskan, vilket har medfört betydande kostnader för klubben. De flyttade matcherna beräknas ha kostat runt 2 till 2,5 miljoner kronor. Dessutom har den nya gräsmattan, där kostnaden delades med kommunen, inneburit en liknande utgift för föreningen.
– Vi har förlorat en hel del i både direkta kostnader och förlorade intäkter, säger Christian Ahlander i en intervju med SVT.

Förra året gjorde IFK Värnamo en förlust på 325 000 kronor. Vid årets slut hade de cirka två miljoner i likvida medel – det lägsta sedan föreningen spelade i division 1 år 2020.

Enligt tidningen Expressen så inbringade försäljningen av Albion Ademi 5,5 miljoner. Men enligt Christian Ahlander så hade IFK klarat ekonomin även utan den.
– Ja, det hade vi gjort. Men likviditeten är den stora utmaningen. Att ha ett sämre ekonomiskt resultat på grund av det som hänt är en sak, men att kunna parera likviditetsmässigt och ha pengar när vi behöver det är det som är svårt.

Bild från när den nya gräsmattan las på Finnvedsvallen i maj. Foto: Henrik Skoglund

Taggar

Dela


1 reaktion på Gräsfiaskot: Så stor blir den ekonomiska smällen för IFK

Den bästa lösningen är väl att fotbollen bygger sin egen anläggning, sköter denna som de vill och tar sitt egna ansvar för den firman. Det kan inte vara en kommuns ansvar att hålla ett riskföretag som detta under armarna, på bekostnad av annat som är en typisk kommunuppgift.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *