Fotboll

Hatten av för IFK-fansen: ”Skulle förvåna mig oerhört”

Fotboll Sportbladet har publicerat en spelarenkät där 114 allsvenska spelare deltagit. I den framkommer bland annat att Finnvedsvallen anses vara den sämsta arenan i allsvenskan och fansen anses vara näst sämst. – Det skulle förvåna mig oerhört mycket om vi ligger i botten i mitten av serien när våra supportrar fått visa upp sig i allsvenskan, säger IFK-spelaren Freddy Winsth.

Freddy Winsth och IFK-supportrar. Foto: Tero och Anette Hedin Väisänen.

På frågan om vilken arena som anses vara bäst i allsvenskan i Sportbladets spelarenkät så svarar endast 0,9 procent av de 114 spelarna Finnvedsvallen. Detta placerar arenan som den sämsta bredvid Sirius hemmaplan Studenternas.
– Vad ska man säga? inleder IFK Värnamos Freddy Winsth innan han fortsätter:
– Det är väl kanske inte så konstigt egentligen att vi i en sån här typ av enkät ligger i botten med tanke på att vi aldrig spelat i allsvenskan innan. Det hade varit konstigt om vi haft en arena med allsvenska mått från start, så det är ingenting som förvånar egentligen.

Hyllar fansen

På frågan om vilka som har de sämsta supportrarna fick IFK 21,6 procent av rösterna. Endast Varberg fick fler.
– Det är väl inte heller så konstigt med tanke på att det är väldigt många lag i allsvenskan som vi inte mött tidigare. Jag tycker den utvecklingen vi hade förra året, även på supporterskaran, var ju helt fantastisk och jag vet att det inte kommer bli sämre till detta året, säger Freddy Winsth och fortsätter:
– Det skulle förvåna mig oerhört mycket om vi ligger i botten i mitten av serien när våra supportrar fått visa upp sig i allsvenskan.

2,7 procent svarade att IFK Värnamo skulle vinna allsvenskan 2022. Sex lag placerade sig bakom IFK Värnamo. Kanske en smula överraskande då IFK är nykomlingar.
– Det är väl helt fantastiskt att det är någon därute i de andra lagen som tror på oss. Sen är ju inte 2,7 procent speciellt mycket ändå, men att vi bara har någon procent tycker jag är ett stort steg.

Positiv känsla

För ett par veckor sedan började Värnamo träna på fotbollsplanen inför den historiska första allsvenska säsongen. Freddy Winsth har en positiv känsla hittills.
– Känslan är bra. Jag tycker vi är lite längre fram redan mot vad vi var förra året vid denna tiden. Sen är det ju en väldigt stor utmaning som komma skall och den har vi en stor respekt för, säger han och fortsätter:
– Vi har fått ihop gruppen på ett bra sätt och vi är i stort sett intakta i truppen. Det är bra fart på träningarna och det känns väldigt bra med de nya tränarna och även de nya spelarna där alla kommer in och bidrar jättemycket till vardagen.

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *