Hook stoppade dystra sviten – målvakten hjälte

Fotboll Hook har haft det tufft större delen av säsong. Men efter åtta raka förluster lyckades man på onsdagen stoppa den mindre smickrande trenden genom att på bortaplan besegra Stockaryd med 3–1.

Fredric Ceder var stor matchhjälte. Foto: Henrik Skoglund

Simon Ankarstrand öppnade målskyttet för Hook med dryga halvtimmen spelad. Detta efter en välplacerad frispark. Bara minuter senare skulle Stockaryd kvittera och 1–1 stod sig till paus.

I den andra halvleken återtog Hook ledningen genom Johan Antonsson. Efter ett jätteläge att öka på till en tvåmålsledning fick Hook en hörna. Ludvig Johansson slog den och Mattias Frisk kunde förvalta den på bästa sätt för HIF genom att göra 3–1.

Hemmalaget Stockaryd jagade för att komma ikapp och hade flera lägen i slutet men lyckades inte komma närmare. En bidragande orsak till det var målvakten Fredric Ceder.
– Han räddade oss idag. Det gäller att ha en bra målvakt i en serie där lagen är bra, säger tränaren Björn Erinder.

Tränaren menar att Stockaryd var det spelförande laget, men det var Hook som satte chanserna.
– Jag sa faktiskt det till dem efter matchen att det inte alltid är rättvist, men det är ändå målen som räknas.

Hur känns det att ha stoppat er svit med förluster?
– Det var välbehövligt och känns väldigt skönt.

Utöver målvakten så vill Björn Erinder plussa för Viktor Hjelm och Daniel Dalengård.
– De har inte spelat eller tränat på två år. Men vi hade manfall idag och jag fick ringa in dem.