Fotboll

Hook vann derbyt över KSK

Fotboll Två nollpoängare möttes i fotbollssexan på Lindevallen i Hok.

Efter fyra uddamålsförluster på lika många matcher var det dags för Hook att ta en seger: 2–1 (1–0) i kommunderbyt mot Klevshults SK.

Ser man över hela matchen var det aldrig något snack om vilket lag som var bäst. Hook dominerade och 2–1 får sägas vara i underkant.
– Hyfsad andra halvlek men vi tappade för mycket boll på deras planhalva och de var duktiga på snabba omställningar, säger KSK-tränaren Anders Forsman om hemmalaget.

1–0 dröjde faktiskt till slutet av första halvlek. 2–0 kom efter en timmes spel men bara minuten senare fick KSK förnyat hopp då nyförvärvet Simon Lemke reducerade.

Simon Lemke var tillsammans med Johan Remnemark de bästa utespelarna i KSK. Klart bäst var målvakten Anders Fridell som räddade laget från en större förlust.
– Svårt för oss när vi som i dag saknade fem startspelare från förra matchen. Vi får ingen stabilitet, noterar Anders Forsman.

Kanske dags för poäng i nästa match som är på tisdag hemma mot Swebih från Hillerstorp.

• Hemmatränaren Erinder
Hooks tränare Björn Erinder var givetvis nöjd med att förlusttrenden bröts:
– ja, men det blev onödigt spännande. Sett till målchanser borde vi ha gjort 6–7 mål i dag. Huvudsaken var ändå att vi vann, säger han.

Jacob Stork gjorde 1–0 och Jimmie Magnusson 2–0. De får tillsammans med Victor Bäckdal extra plus.

– Alltid roligt med derby och mycket folk som tittade på, inflikar Björn Erinder.

Efter fyra förluster kom alltså första segern. Fortsätter det nu?
– Ja, nu får vi hoppas att vi kan rada upp lite segrar, säger Björn som närmast ser fram emot bortamatch mot hittills obesegrade Västboås.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *