Fotboll

Hoppet lever för IFK – skön derbyseger

Fotboll Än är inte IFK Värnamo utslaget. I kväll tog laget sin tredje viktoria genom vinst i den oerhört viktiga derbymatchen mot Jönköping Södra IF.

  [1/16]

  [2/16]

  [3/16]

  [4/16]

  [5/16]

  [6/16]

  [7/16]

  [8/16]

  [9/16]

  [10/16]

  [11/16]

  [12/16]

  [13/16]

  [14/16]

  [15/16]

  [16/16]

3–1 vann IFK med och det var ett resultat som var i underkant. Inte så underligt då J-Södra hemma på Stadsparksvallen drog på sig två röda kort. 

IFK fick två straffar, först en fällning på Evaldo Neto och sedan en hands då Fabio dos Santos var på väg att göra mål (om bollen inte var inne?). Pär Cederquist tog hand om båda straffarna på mästerligt sätt. Först lurade han målvakten och sedan dundrade han in bollen.

Tredje målet, mer eller mindre spiken i Södra-kistan, gjorde Freddy Winst. 

IFK genomförde matchen perfekt. Alla var taggade med vilja av stål och alla bidrog till den här viktiga trepoängaren. Det är ett nytt IFK Värnamo vi ser nu i höst och gänget är fullt av självförtroende.

– I det läget vi befinner oss handlar det om att gilla läget och så här långt har det sett bra ut, säger Roar Hansen på en försenad presskonferens.

Han fortsatte:
– Vi räknade med att J-Södra ville ha mycket boll, men vi försvarade oss bra och de hade svårt att komma fram.

I stället var IFK effektivare i sitt anfallsspel.

– Vi fick straff, tog ledningen och det är vi inte så vana vd. Vi gör 2–0 på ny straff och går till paus med två måls ledning vilket är ovant.
Det har bara hänt en gång tidigare i år. Det var mot Varberg som IFK fick möta i Borås. Då stod det 2–0 i paus och 2–0 blev också slutresultat.

– Vi pratade igenom hur vi ska hantera resten av matchen och när vi gör 3–0 och Södra får sin andra utvisning, ja då ska vi bara vinna, säger Hansen.

– Vi är nöjda med tre poäng, nu får vi en ny träningsvecka och Örgryte är nästa match.

J-Södras tränare Christer Persson var förstås inte nöjd men gratulerade IFK till segern.
– Med två straffar mot oss och två röda kort är det svårt att vinna, men vi skulle stå upp och gjorde så gott vi kunde. Vi har fått en tuff höststart, men det är bara att bita ihop och komma igen, sa Persson.

IFK har därmed tagit sju av nio möjliga poäng i höst. Det kan jämföras med fem på 15 matcher under vårsäsongen.

Tobias Andersson var tillbaka i målet då Joakim Wulff är fotskadad. Tobias gjorde en bra insats och var mer eller mindre chanslös på J-Södras tröstmål. Backlinjen var strålande där enda plumpen var nyss nämnda Södramål. Nye Claudio Perez debuterade med mersmak. Han blir en tillgång. Beröm igen till Jon Birkfeldt som spelar så enkelt och så rätt.

På mitten bör lille Fabio Gama dos Santos bli en spelare publiken gillar. Han är smart, kvick och skicklig med bollen. Offensivt var trion Henningsson, Cederquist och Wiedesheim-Paul ständiga orosmoment för J-Södra.

Foto: Peter Magnusson

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *