Horda AIK allt närmare serieseger

Fotboll Horda AIK fortsatte sig segertåg i Värnamosexan i kväll då det blev seger borta mot IFK Gislaved. Zenel Dautaj var matchvinnare med tre mål.

Tremålskytten Zenel Dautah nickar, men IFK-målvakten Stefan Rakic räddar denna gången. Foto: Torsten Lindberg

Matchen på grön-bruna Nissavallen slutade 1–3 och det var först på slutet som HAIK lyckades sätta in segerstöten.

– Hade planen varit bättre hade vi vunnit större, ansåg HAIK-tränaren Shpetim Bushati.

Nissavallen var inte vacker och runt om står stolpar för reklamskyltar tomma. Nio åskådare kunde som mest räknas ihop. Matchklockan var inte i gång, kiosk fanns inte. Men, det var gratis inträde.

IFK Gislaved kämpar i motvind och ligger i botten på division 6. Men, de bjöd Horda motstånd. Det såg målvakten Stefan Rakic till. Han gjorde säkert sju-åtta makalösa räddningar.

Horda inledde som en serieledare ska göra. Tog alltså ledningen, i nionde minuten. Lagets skyttekung Arman Ashtiani spelade fram Zenel Dautaj som rullade in 0–1.

Därmed hade gästerna fått den start de önskade, men övertaget varade bara i sex minuter. Då åkte IFK:s Sameeh Taueh slalom vid HAIK:s kortlinje och slog från snäv vinkel in 1–1.

Sedan steg Stefan Rakic in i huvudrollen. Dautaj hade friläge, men Rakic stod i vägen. På hörna nickade Dautaj, men Rakic tog bollen. Mohammed Yaser var fri, men Rakic räddade.

1–1 i paus, men i minut 63 fick Horda lite andrum. Dautaj gjorde då 1–2 åter framspelad av Ashtiani. Gislaved hade direkt efter läge, men Hordas målvakt fick undan bollen till hörna. Hemmalaget hade fler anfall, men HAIK höll tätt. Horda också ett antal läge, men Stefan Rakic var lika i andra halvlek.

För tredje gången fick firma Dautaj & Ashtiani valuta, ty de låg bakom 1–3 som kom i 89:e minuten.

Segern var hur rättvis som helst och klart bäst i Hordalaget var Mohammed Yaser, som utöver bra spel också sprang mest av samtliga aktörer.

Plus får nyförvärvet Pleurat Sadiku och Henric Annmo i mittförsvaret, Mohammed Reza på mitten och Zenel Dautaj på topp för sina tre mål.

Horda spelar nästa match hemma på Munkavallen. Då blir det derby mot Bors SK.

Matchfakta

IFK Gislaved–Horda AIK

1–3 (1–1)

Mål: 0–1 (9) Zenel Dautaj (Arman Ashtiani), 1–1 (15) Sameeh Taueh, 1–2 (63) Zenel Dautaj (Arman Ashtiani), 1–3 (89) Zenel Dautaj (Arman Ashtiani).

Avslut på mål: 8–15 (2–7).

Avslut totalt: 8–25 (2–12).

Hörnor: 1–14 (0–10).

Varningar: Elliot Lund, G (19>), Khalid Abdalla, H (29).

Domare: Lennarth Svensson/Serif Jusufovic, båda Skillingaryd.