Fotboll

Horda vidare efter straffar

Fotboll Det var stor dramatik när Horda överraskande gick vidare i Smålandscupen.

På Kungshall i Rydaholm utkämpades en spännande och välspelad match mellan Horda från sexan och Torpa IF från femman. Horda vann till slut med 9–8. Det var 2–2 i halvtid och 4–4 efter full tid. Sedan blev det straffar där Horda avgjorde.

Zenel Dautaj gav Horda ledningen och strax före paus kvitterade Arman Ashtiani på straff till 2–2.

I andrahalvlek kom 2–3 på ett långskott från 40 meter som annars utomordentlige Hordamålvakten Ante Cosic borde ha räddat.
– Då såg det lite mörkt ut, medger Hordas ordförande Torsten Lindberg.
Hong Phuong Mac kvitterade efter fint förarbete av Arman Ashtiani som själv gjorde 4–3. Efter hörna kom 4–4 i 90:e minuten.

I straffläggningen var Horda bättre och målvakten Ante Cosic stod för tre räddningar. Han var tillsammans med Arman Ashtiani, Zenel Dautaj och Veli Cani extra bra i laget.

I nästa omgång får Horda ta sig an Vederslöv på hemmaplan.