Fotboll

IFK Dam föll stort mot serieettan

Fotboll IFK Värnamos fotbollsdamer fick det som väntat svårt mot Bergdalen, serieledaren i division ett mellersta. Trots fördel av hemmaplan blev det förlust med 1–5.

Julia Söderberg. Arkivbild

Men matchen var betydligt jämnare än vad siffrorna visar, menar IFK-tränaren Willy Gollwitzer.
– Vi är med hela tiden och gör faktiskt en riktigt bra match, matchbilden stämmer inte med resultatet, konstaterar han.

Första halvlek var jämn med ett litet övertag för hemmalaget. Bergdalen fick ett enkelt mål tidigt, Värnamo kvitterade i 32:a minuten genom Julia Söderberg, vilket snabbt replikerades av Bergdalen som sen kunde gå till halvtidsvila med ett måls övertag.
– Det var synd att det blev så. Vi hade flera möjligheter men lyckades inte få bollen i mål. När man möter topplagen måste man göra mål på sina chanser, konstaterar Willy Gollwitzer.

Andra halvlek blev inte lika målmässigt jämn på Ljusseveka konstgräs. Värnamo spelade fortsatt bra, men det var Bergdalen som stod för målen. 1–3 kom i 60:e minuten, 1–4 på straff i 81:a och sista målet i 90:e minuten, vilket innebar 1–5 till gästerna från Borås.

Willy Gollwitzer är inte nöjd med resultet, men tycker att hela laget gör en bra match. Han ger dock lite extra beröm till ytterbacken Tova Ahlström, målskytten Julia Söderberg samt alltid säkra lagkaptenen Julia Weidenmark.