Fotboll

IFK dam U förlorade

Fotboll Kvällens match på Mariebovallen i Jönköping, Utveckling Götaland Dam, mellan IFK Värnamo U och Mariebos detsamma, slutade med hemmavinst 3-0 till de gulsvarta, –

Det var ett resultat som inte känns helt rättvist då de unga Värnamotjejerna, snittålder 17,6, höll upp spelet väl på en fin men väldigt sträv gräsmatta, noterar IFK-ledaren Andreas Heiel.

Efter en jämn första halvlek i högt tempo stod det 1–0 till Mariebo. IFK-tjejerna tog tag i taktpinnen direkt efter vilan och Mariebo slog mest ifrån sig, men bollen ville inte hitta in i hemmamålet, som fredades av både ribba och stolpe. Mitt i IFK-pressen kontrade Mariebo in både 2–0 och 3–0 och matchen var punkterad.

– Prestationen var betydligt bättre än resultatet och det skall tjejerna få revansch för i retur mötet i Värnamo till hösten.
– Det var en härlig inställning och kämpatakter från samtliga IFK-tjejer som skall hålla huvudet högt trots resultatet. Illi Vllasiljas första halvlek bör nämnas. Överbetyg till Alma Cederfors för en enorm arbetsinsats och Felicia Schellhas säkra ytterbacksspel samt matchens bästa IFK-spelare, Amanda Heiel
Bra inhopp av de båda 15 åringarna Emma Lorenzen och Tilde Johansson bör också nämnas då de gjorde sin debut i dessa sammanhang med den äran.

Taggar

Dela