IFK F02 vann cup

Fotboll IFK Värnamo F02 tog guld i Hesslecupen i Hässleholm.

Det är en futsal-cup och Värnamo var det enda Smålandslaget bland skåningarna.

Gruppspelet var svajigt och efter två förluster och en vinst krävdes minst oavgjort i sista matchen för att inte bli utanför slutspel. 0–0 höll sig de 13 minuterna och fjärdeplatsen i gruppen var säkrad.

Nu skulle dock motståndet i kvartsfinalen bli den andra gruppens etta, Hässleholm, som var obesegrade. Det var inget som stoppade IFK-tjejerna som kämpade som aldrig förr och efter full tid stod det 0–0. Sudden med endast tre utespelare i två minuter avslutades redan efter några sekunder när IFK:s Ebba Nivemark sköt bollen i mål bakom en utspelad målvakt.

I semifinalen var det inget snack, 4-0 mot Svalöv som revansch för morgonens förlust.

Final mot Furulund stod på schemat. Det fina spelet höll i sig och när 2–0 var ett faktum och slutsignalen ljöd blev det stort jubel både på plan och på läktaren.

– Detta var ett bra genrep inför kommande lördag då vi är värd för DM i futsal i sporthallen i Värnamo. Vi hälsar er alla välkomna dit för att se rolig fotboll, Ulirka Grunditz i IFK Värnamo.

Cupsegrande IFK F02: Ebba Nivemark, Fanny Johansson, Kajsa Pruner, Julia Carlsson, Anna Sandahl, Ida Lundin, Lova Jonsson, Selma Green, Linnea Andersson, Ellen Eriksson, Tova Grunditz och Malin Johansson