Fotboll

IFK föll och släppte in fem mål

Fotboll IFK Värnamo har visat upp ett imponerade facit i division ett men i kväll tog det slut och på vilket sätt: 3–5 mot Motala.

[19/19]

I seriepremiären på Finnvedsvallen vann IFK med 1–0 men nu fick Motala härlig revansch på sin hemmaplan. Att göra fem mål mot serieledaren är inte en sensation, det är en skräll.

Det var 7–7 i avslut och av dem 6–6 på mål. Chansmässigt var det alltså ingen skillnad alls.

Motala fick precis de n start man behövde: 1–0 efter sju minuter. Målskytt var Ahmed Qasem. Efter 25 minuter kom 2–0 på straffspark genom Albin Ödberg. I minut 44 reducerade Michael Kargbo på ett underbart skott.
– Bra till pausvilan, kommenterar IFK-tränaren Jonas Thern.

Underläge med ett mål kändes inte så farligt men i stället för kvittering gjorde Simon Karlsson 3–1 i minut 52.

IFK kom ikapp genom två nickmål i minuterna 59 och 60 genom Freddy Winsth respektive Edvin Becirovic.
– Vi gick givetvis för seger då, inflikar IFK-tränaren.

IFK såg ut att vända till seger men så kom chockartat 4–3 för Motala genom Adam Bark i minut 75 och spiken i kistan kom i minut 85 när Adam Rubin gjorde 5–3.

Inga träd växer till himlen och det gör inte heller IFK-segrar. Förr eller senare kommer en nollpoängare efter en lång förlustfri rad.

• Tränaren kommenterar
– Inte roligt med förlust och så många insläppta mål. Vi fick en seg start och det var mycket slarv, många individuella misstag, säger Jonas Thern.
Motala spelade listigt och utnyttjade det stundtals bristfälliga mittfältsspelet hos IFK med snabba kontringar.
– Flera tekniska spelare och de förtjänade till slutsegern, säger Jonas Thern om motståndarlaget där spelarna slet som djur och som så sensationellt kunde ta tre poäng.