Fotboll

IFK-förlust på övertid

Fotboll IFK Värnamo fortsätter att ha marginalerna emot sig i upptakten av Superettan.

”Hemmamatchen” på Borås Arena mot GAIS såg ut att sluta 1–1 men på övertid kom 1–2.

GAIS tog ledningen ett par minuter in på andra halvlek genom Jesper Jonasson Westermark.

Alexander Achinioti Jönsson nickade in 1–1 i 84:e minuten med Alexander Henningsson som framspelare. Då kändes det plötsligt lite rättvist. Säg dock den lycka som gäller en hel match. På övertid gjorde Dusan Djuric segermålet för GAIS.

IFK hade sju avslut mot blott tre för GAIS men det är som bekant målen som räknas.

Facit hittills är två hedersamma 1–2-förluster och IFK är tillsammans med J-Södra och Varberg de enda lagen utan poäng. 28 matcher återstår dock. Närmaste matchen är Athletic Eskilstuna på bortaplan.

IFK-tränaren Roar Hansen var givetvis missnöjd men samtidigt säger han att det återstår många omgångar och såväl i dag som mot Gefle spelade IFK mycket bra. I stället för noll poäng kunde man lika gärna haft full utdelning med sex poäng.

– Stark moral att gå upp till 1–1 men lite individuella misstag i matchen, säger Roar.

Filip Eriksson fick hoppa in som målvakt sedan Tobias Andersson blivit sjuk och hans första match från starta Superettan var bra. Han hade inget att göra på de två insläppta målen.

– Hela gruppen växer hela tiden och det känns bra, säger Roar om den fina sammanhållningen och det stora kunnandet som dock inte räckte till poäng i kväll.

Lite extra plus till Freddy Winst, Daniel Ask och Lumala Abdu.