Fotboll Det har varit semifinal i Smålandscupen för damer när Växjö DFF tipselitlag tog emot IFK Värnamo.

Julia Weidenmark. Arkivbild

Växjö vann med 3–1 och är därmed vidare till final mot Mariebo.

– Vi spelade fantastisk bra fotboll och det var jämnare än vad resultatet visar, säger IFK-tränaren Willy Gollwitzer

Växjö tog ledningen redan efter nio minuter genom Mimmi Strömgren. Efter hörna kom kvitteringen med 24 minuter spelade och det var Felicia Schellhas som var målskytt.
Fem minuter senare gjorde Mimmi Strömgren 2–1 och matchen avgjordes i 70:e minuter när Violah Nambi gjorde 3–1 på straffspark.

– Vi får ta med oss det fina spelet även om vi givetvis gärna hade vunnit, säger IFK-tränaren.

Det blir godkänt till alla och extra beröm till Emma Lorenzen, Julia Weidenmark och Fanny Holmberg.

Nu väntar i stället seriematch till helgen när man tar sig an Bergdalen.
– Det känns bra och vi ska göra alltför att vinna, säger IFK-tränaren.