IFK vände och vann

Fotboll IFK Värnamo låg länge under med 0–1 mot Qviding men kunde vända till seger.

Från en tidigare match lagen emellan

Hemmalaget tog ledningen på straffspark slagen av Hakeem Araba efter elva minuter. Efter 67 minuter kvitterade Benjamin Hajdari och segermålet kom i minut 79 genom Joel Stevens som hade blivit inbytt efter en timmes spel. Joel ersatte Oscar Uddenäs som för första gången fick chans till spel från start.

Det var en match utan väldigt heta målchanser, 4–1 i skott för IFK varav 3–1 på mål. Däremot hade IFK ett stort bollinnehav.

IFK vann hemma med 5–0 men fick det alltså tuffare i returen i Göteborg.

IFK-tränaren Jonas Thern var sammantaget mycket nejd med en match där IFK visade prov mycket rörelse och ett bra passningsspel-.
– Det tog ett lite tag för underlaget med ett konstgräs Anna som gjorde att bollen studsade snabbt var lite svårt. Sedan fick vi tyvärr en billig straff emot oss, inflikar han.

IFK dominerade mer och mer och en bit in på andra halvlek verkade hemmaspelarna väldigt trötta. IFK rullade boll väldigt bra men det var ändå lite svårtytt tränga igenom hemmaförsvaret med ett köttmur och 7–8 spelare.

– Andra halvlek spelade vi som vi ska göra och stort beröm till andra för den insatsen, säger Jonas Thern.

Oscar Uddenäs har senast spelat i Italien men fick inte återvända på grund av coronapandemin.
– Verkligen en framtidsspelare, säger Jonas som var imponerad.
I övrigt hyllar han hela laget och inte minst inbytte Joel Stevens.

Även om skotten på eller utanför mål var få hade IFK lägen till sådana genom flera skott som blockerades eller att hemmaspelare tvingades slå unna bollen i sista sekunden.

IFK har 13 poäng till tåvan Landskrona som har en match mindre spelad. Sju matcher återstår för IFK och närmast väntat Torn på bortaplan till helgen.
– Ett tufft lag att möta, noterar Jonas Thern.
Den om det är på det viset måste IFK hållas som klar favorit med tanke på sitt starka spel i dag och på sistone.