Fotboll

IFK vann med 3–0

Fotboll IFK Värnamo fortsätter att spela bra och vinna i division ett. Man vann i Skövde med 3–0 (2–0).

Freddy Winsth gjorde ett av målen. Arkivbild

IFK tog ledningen efter ett fint inspel som en hemmaspelare styrde in i eget mål. Det  var i minut 43 och på tilläggstid nickade Freddy Winsth snyggt in 2–0.

Benjamin Lindblad gjorde 3–0 i minut 63.

Skövde skapade inte en enda farlig målchans på hela matchen. IFK-försvaret var alltför stabilt för att släppa till något. Viktor Eriksson var som vanligt lysande.

– En stabil insats och jag ger högsta betyg till försvaret. Anfallsmässigt kan vi bättre, men det räckte ju bra ändå, säger IFK-tränaren Jonas Thern.

Första målet kom efter ett snyggt anfall där bollen spelades inåt, tog på en hemmaförsvarare och gick i mål. Tvåan kom efter hörna och sedan var det halvtidsvila.

– Vi tappade lite för mycket boll framåt ibland, lite hafsigt, inflikar IFK-tränaren som säger att man måste bli bättre på att ta till vara omställningarna man gör.
Det krävs starkare sådana insatser om man ska vinna mot lag högre upp i serien än Skövde.

– Sammantaget en bra prestation även om vi har en del att jobba vidare på, summerar Jonas Thern.

Bernardo Vilar Estevão Jeronimo blev inbytt strax efter paus och han var en av planens giganter i denna halvlek. Jonas Thern säger att det annars var tveksam om Bernardo över huvud taget skulle få spela eftersom han varit skadad och inte var med i den senaste matchen.
– Men han kände sig bra och gjorde en fin halvlek.
Lika bra i första halvlek var Francis de Vries.

• Match i Linköping
Nästa match för IFK är Linköping borta på dess konstgräs.
– Blir tufft, säger IFK-tränaren som dock hoppas att man ska behålla segersviten och fylla på till sex raka trepoängare.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *