Fotboll

Jämnare WIK vill vara med i toppen

Fotboll Efter degraderingen från trean ifjol tar nu Waggeryds fotbollsherrar nya tag i fyran. – Det är en bra serie och det gäller att vi är på topp varje match, säger tränaren Thomas Johansson.

Arkivbild från förra säsongens kvalspel. Foto: Per Bunnstad

En svag höst satte punkt för WIK:s spel i division tre och nu blir det nya bekantskaper en våning ner i seriesystemet.
– Så vill vi ju vara ett topplag, så är det ju. Det måste vara målet, säger tränaren Thomas Johansson när målsättningen kommer på tal.

Vilka blir favoriter i serien?
– Gnosjö gick bra förra året, de kommer definitivt vara med i toppen. Sedan är det svårt att säga. Men det är en bra serie och det gäller att vi är på topp varenda match.

Målvakten Jonathan Sandin har lämnat för IK Tord i division 2. Från J-Södras ungdomsakademi hämtar man in anfallaren Andrej Andrijic. Dessutom har man lyft upp några spelare födda 2006 till a-truppen.
– Jag tycker att skillnaden från förra året är att våra ungdomar har klivit upp ett steg och utvecklats rätt mycket. Det innebär att vi kommer bli ett jämnare lag, berättar Thomas Johansson och fortsätter:
– Sen har vi självklart ett antal viktiga spelare som har erfarenhet och rutin som varit med ett tag. De är såklart viktiga i vårat unga lag.

På lördag är det premiär när Vrigstad står för motståndet på Vaggeryds IP.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *