Fotboll

Jonas Thern tar en paus

Fotboll Jonas Thern väljer att pausa sitt uppdrag som scout för herrlandslaget.

Jonas Thern. Arkivbild

– I takt med utökade arbetsuppgifter på hemmafronten och att landslaget kvalificerade sig till VM blir arbetsbördan helt enkelt för stor. Jag hinner just nu inte med, säger Jonas Thern till förbundets webbsida.

I höstas återvände landslagsscouten Jonas Thern till IFK Värnamo för nya uppdrag i klubben. Samtidigt kvalificerade sig landslaget – bland annat genom att slå ut Italien efter två playoff-matcher – till VM i Ryssland.

När Jonas Thern planerar och överblickar den kommande arbetsvåren – med IFK Värnamo, fotbollsakademin Calcio med mera – räcker tiden helt enkelt inte till.

I samråd med förbundskapten Janne Andersson väljer därför den tidigare storspelaren nu att pausa sitt uppdrag för landslaget. Diskussionerna om en fortsättning kommer att återupptas efter VM i sommar.

– I och med VM-platsen kommer jobbet för landslaget att kräva väldigt mycket mera tid. Jag får det helt enkelt inte att gå ihop med mina uppdrag för bland andra IFK Värnamo och Fotbollsakademin som jag ju driver – hur mycket jag än vill, säger han till förbundssidan och fortsätter:

– Det är naturligtvis jättetråkigt. Jag menar, det är klart att jag vill vara med om ett VM igen, men jag måste samtidigt vara ärlig mot både mig själv och Janne när jag räknar på arbetsbördan.

Istället rekryterar nu Janne Andersson in Roger Sandberg, som idag arbetar som tränarutbildare på Svenska Fotbollförbundet, men jobbade som bevakare för U21-landslaget i samband med EM i Polen i somras. Tidigare har Roger Sandberg bland annat varit tränare för Gefle, Hammarby och assisterande i Brommapojkarna.

Dessutom förstärks landslagsledningen under VM i Ryssland med U21-landslagets matchanalytiker Christoffer Bärnspång.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *