Bildextra: Kalldusch för IFK i Borås

Fotboll IFK Värnamo åkte på en riktig kalldusch i ”regnstaden” Borås. Först lite duschning före matchstart och sedan ledningsmål för Norrby i andra spelminuten.

[20/20]

2–0 kom efter 21 minuter och fler mål blev det inte. Samtidigt kan noteras att Öster vann med samma siffror i sin hemmamatch mot Eskilstuna,

För IFK var detta andra raka förlusten och tredje matchen i rad utan att göra mål. I dag skapade man annars flera målchanser men var inte lyckosam i avslutningarna. Nu behövs det bättre fart framåt och det fyra veckor långa uppehållet som följer kan nog göra gott. Nästa match är först den 17 juli då man gästas av Öster och fem dagar senare möter man Helsingborg borta.

IFK har nu spelat tio matcher, en tredjedel av serien och 17 poäng är klart godkänt. Avståndet uppåt är inte stort och inte heller nedåt:
– Som för väntat mycket jämnt, säger IFK-tränaren Robin Asterhed som på frågan om förstärkning låter bollen gå vidare till sportchefen:
– Jag tror att med de spelare vi har ska kunna göra fler mål i fortsättningen, säger Robin.

• Kallduschar
Robin Asterhed säger att man fick flera kallduschar, även det andra målet som kom efter 21 minuter.
– Norrby kontrade, fick hörna och vi för passiva när de nickade in 2–0, säger Robin.
Han tycker annars IFK spelmässigt och chansmässigt var minst lika bra som Norrby:
– men det är svårt att spela mot lag som förvarar sig med 8–9 man. Vi hade flera chans att göra mål men måste också träffa mål.

Victor Larsson var den kanske bäste spelaren i IFK och Wenderson gjorde ett piggt inhopp.

I morgon spelar IFK U 21 hemma mot Malmö FF. Därefter blir det semester för IFK fram till 2 juli.

Text: Per Bunnstad