Kärda hade ledningen

Fotboll Snaran dras åt för Kärda IF i kampen om att hänga kvar i division 4. I kväll ledde KIF borta mot Guddarp, 3–2, men fick ge sig.

Guddarp, som vann matchen i Kärda i våras med 2–0, gick segrade även på Kämpevallen med siffrorna 5–3.

– Nu försvann nog våra chanser att nå kvalplatsen, misstänker lagledaren Kjell Eriksson.

Visst ser det tufft ut, men KIF är trots allt bara två poäng bakom Smålandsstenar, som intar kvalplatsen. Och, i nästa match ska Kärda möta jumbon Malmbäck hemma.

– Visst, chansen finns, men mot Malmbäck försvinner flera spelare på grund av gula kort och skador, suckar Kjell.

Adi Redes fick två gula i dag och blev därmed utvisad. Han spelar inte mot Malmbäck och avstängd då är också Erik Arvidsson. I dagens match blev både Ivan Zuna och Martin Johansson skadade (sträckningar) och deras medverkan nästa gång är oviss.

En seger i Guddarp hade behövts.

– Vi skulle vunnit den här matchen, men åter släppte vi in två mål i början.

Guddarp ledde med 2–0 efter tio minuter men KIF repade mod. Dennis Andersson reducerade och Ivan Zuna kvitterade. Därför stod det 2–2 i paus.

– Och, 20 minuter in i andra tog vi ledningen, berättar Eriksson.

Det var Ari Redes som gjorde 2–3.

– Vi hade läge att göra 2–4 då Dennis var igenom.

I stället tog Guddarp över på slutet och vände på steken och vann med 5–3.