Fotboll

Kärda var chanslöst

Fotboll Kärda IF har stått emot bra under sin första säsong i division 4, men i kväll var Ljungby IF en för svår motståndare.

Ljungby, som spelade div 3 förra året vann med 5–1 (3–0) sedan Kärda tröstmålet i matchens sista spark. En snygg straff av måltjuven Dennis Andersson.

Ljungby IF kom till Sträntevallen med en tung förlust bakom sig. Hemma på Lagavallen hade LIF förlorat mot ”lillebror” Guddarp inför över 1 100 åskådare. Det var en förlust som säkert sved och som Kärda så att säga ”fick äta upp”.

Gästerna från Kronoberg tog initiativ direkt med snabba pass och bra rörlighet. Kärda fick ingen tid alls och det var stor Ljungbydominans.

0–1 kom efter 17 minuter, 0–2 i 21:a och strax för paus 0–3 på straff sedan KIF-försvaret inte hängt med.

Andra halvlek blev inte lika intensiv, men Ljungby hade klart grepp. Ytterligare två mål gjorde gästerna.

Heders åt hemmalaget som trots klart underläge aldrig gav upp. Härliga kämpatakter utmynnade i offensivt tryck på slutet och det sista som hände var att Erik Arvidsson vältes omkull och KIF fick straff. Den dundrade Dennis Andersson i mål med besked.

Sedan blåstes matchen av och det gillade nog alla eftersom knotten blev omöjliga att umgås med.

Rättvis seger för Ljungby där Ivan Ndiike var lysande på högerkanten. En eloge till hela KIF-laget som kämpade tappert och inte vek ned sig.

Matchfakta

Kärda IF–Ljungby IF

1–5 (0–3)

Mål: 0–1 (17) Adnan Velic, lobb, 0–2 (21) Erik Johannesson, 0–3 (43) Herman Andersson, straff, 0–4 (62) Johan Brorsson, 0–5 (84) Adnan Velic, 1–5 (90+1) Dennis Andersson, straff.

Avslut på/i mål: 3–9 (0–5).

Avslut utanför/över: 2–8 (2–4).

Hörnor: 3–5 (2–3).

Varningar: Kärda 2, Ljungby 3.

Domare: Alen Catovic, Bredaryd.

Publik: ca 75.