KIF tog sista chansen

Fotboll Bottenmöte var det på Sträntevallen mellan elvan Kärda IF och tolvan Malmbäcks IF i dag. En match som Malmbäck ledde med 2–0, men som KIF vann med 3–2.

För båda lagen var det, som vanligt, en viktig match. Men, i dag var det extra speciellt.

– Det här var sista möjligheten, säger Kärdas lagledare Kjell Eriksson.

Han syftar förstås på möjligheterna att hänga kvar i division 4. KIF hade inför matchen 11 poäng och Malmbäck 9.

När lagen möttes i Malmbäck 2 juni blev det 2–2. Då ledde Malmbäck med 2–0, men Dennis Andersson gjorde två mål och KIF åkte hem med en poäng.

– Vi har haft en ovana att släppa in två mål tidigt, suckar Eriksson.

• Gjorde ni det i dag också?

– Ja, Malmbäck ledde med 2–0 efter 10–15 minuter.

Då såg det inte alls lovande ut.

– Första kvarten var vi inte med.

Men, KIF säljer sig alltid dyrt och gav inte upp. Innan pausen slog Kushtrim Preteni in 1–2 på frispark.

– Det var viktigt att vi fick in en boll före pausen. Sedan var vi det bättre laget, tycker Kjell.

När cirka kvarten återstod kom 2–2, åter genom Kushtrim Preteni.

– Men, det var Dennis mål. Kushtrim hade bara att förlänga bollen i mål. Dennis gjorde sedan 3–2 och då var det väl fem minuter kvar.

Tre viktiga poäng, men Kärda lyckades ändå inte kravla sig ovanför nedflyttningsstrecket. Smålandsstenar vann nämligen borta mot Vrigstad och behåller den negativa kvalplatsen.

Kärda har tuffa matcher kvar, Ljungby (b), Markaryd (b), Anderstorp (h) och Lagan (b).

Beröm i dag förtjänar målvakten Joakim Ek, vidare Robert Nilsson, Kushtrim Preteni, Ivan Zuna och Dennis Andersson.