Fotboll

Kvalfyllt för WIK

Fotboll Det var kvalfyllt i dag när det skulle avgöras om Waggeryds IK skulle flyttas direkt upp till trean eller om det skulle bli kval.

WIK gjorde sin plikt och bortavann över Haga med 4–2. Därefter fick man vänta in hur det skulle gå för Gislaveds IS som mötte Bankeryd borta. GIS vann och därmed blir det laget från Västbo som tar direktplatsen till trean. WIK få nu inrikta sig på kvalspel.

WIK-tränaren Anders Fredén var mycket nöjd med seriens avslutning även om den oavgjorda matchen mot Visingsö svider lite. Efter den fortsatte man med fyra segrar.
– Det ska bli spännande med kvalspel och vi hoppas på två hemmamatcher av de tre matcherna, säger Anders.
Kvalspelet börjar redan kommande helg men det är oklart vilka lagom kommer att ingå i kvalgruppen. Bara ettan av de fyra i gruppen får räkna med spel i trean nästa år.

– Vår första halvlek i dag var mycket bra, konstaterar tränaren.
WIK hade 3–0 och gjorde 4–0 i den andra. Även om Haga reducerade två gånger i andra halvlek kände han inte att laget var hotat.

Tränaren berömmer hela laget men ett extra plus går ändå till Triphin ”Triffan” Muyubira som gav WIK ledningen. Sebastian Andersson gjorde 2–0, Robert Glavas 3–0 på straffspark och sedan gjorde Robert Glavas 4–0 på ett spelmål.

WIK i kvalmatch mot Hjo för två år sedan

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


1 reaktion på Kvalfyllt för WIK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *