Liljan är nära div 5

Fotboll FK Liljan i Värnamo är nu bara en poäng från division 5-spel 2018. Segern i Örserum följdes upp med ny seger hemma på Gröndals konstgräs.

Där besegrades Bälaryd/Lommaryd med 2–0 (1–0) och det var en välförtjänt viktoria.

– Vi spelade bra och rullade boll och var det bättre laget, tycker tränaren Artan Ramosaj.

Liljan vann ju i Örserum förra helgen och drömscenariot i dag hade Artan Ramosaj klart för sig innan avspark på Gröndal:

– Vinner vi och den andra matchen slutar oavgjort är vi i division 5 nästa år.

Liljan gjorde sitt och slog Bälaryd/Lommaryd och FKL visade direkt vad de ville. Det var klar FKL-dominans första kvarten. Sedan arbetade sig gästerna in mer och mer.

– Vi hade lägen, men har en del att jobba med i avsluten, tycker Artan.

Första halvlek blev mållös, men två gånger fanns rejäla möjligheter till ledningsmål. Första chansen var i tionde minuten då Adnan Muratovic hade ett avslut precis utanför bortre stolpen. Nästa läge, som var ännu bättre, hade Arman Ashtiani. Han kom loss, skulle lobba över utrusande målvakt, men denne fick upp en hand och avvärjde.

Nollan sprack

Andra halvlek blev bara 36 sekunder gammal innan Liljan spräckte nollan. Muratovic jobbade upp bollen vid kortlinjen, väntade och passade sedan snett-inåt-bakåt där Ashtiani kom och på volley slog han stenhårt in 1–0 utan chans för B/L:s målvakt.

Liljan var i medvind och jättechans att öka på ledningen hade Muratovic fem minuter senare, men hans avslut gick rakt på målvakten.

Under följande tiominutersperiod duggade varningarna tätt. Fyra gula kort delade domaren ut och fler följde därefter. Noteras ska att några kunde han struntat i, de var av den billigare sorten.

Gästerna försökte och flyttade också upp spelet i jakt på kvittering. Men, Liljan agerade säkert och spelarna var på rätt positioner. Pressen ökade då tiden rann i väg, men i gengäld kunde Liljan kontra. Armen Berber hade läge, men sköt rakt på målvakten och det gjorde också Muratovic i sista ordinarie minut.

På övertid sänktes Bälaryd/Lommaryd definitivt. Efter omställning blev Muratovic fri, han rundade sin back och slog in 2–0 med en välplacerad boll.

– Det var skönt att vi åter tog tre poäng.

Därmed har Liljan sex poäng, men div 5-platsen blev inte klar. Jönköpings BK vann mot Örserum med hela 5–0. Därmed blir det en direkt avgörande match i Jönköping nästa helg. Oavgjort räcker för Liljan.

Från dagens match ska målvakten Elbis Sabic rosas. Han hade inga hetare bollar från gästerna, men gjorde allt rätt och dirigerade bra. Arber Ahmeti var stor dominant i backlinjen  och på mittfältet måste Armen Berber och Jeten Brahimi berömmas. Så ock för anfallsduon och målskyttarna Muratovic och Ashtiani.