Fotboll

Lyckad fotbollsfest för framtidens stjärnor

Fotboll I lördags stod Waggeryds IK värd för Styrkonstruktion Småland Cup, en fotbollsturnering för flickor födda 2015. – Det blev en fantastisk dag, berättar Martina Willman

  [1/7]

  [2/7]

  [3/7]

  [4/7]

  [5/7]

  [6/7]

  [7/7]

Detta var den första cupen som anordnades i Vaggeryd på många år och hela idrottsplatsen fylldes med unga spelare. Cupen organiserades av det äldsta flicklaget som spelar enligt spelformen 5 mot 5. 

16 lag från olika delar av regionen slöt upp och både flickor och pojkar från lagen F09/10 och P10 var under dagen domare. 

Martina Willman berättar:
– Det blev en fantastisk dag. 16 lag från nio olika klubbar spelade 5-mannamatcher på fyra olika planer och totalt spelades 24 matcher under dagen. Det blev en solig dag med mycket folk och fantastisk stämning. Vi fick många positiva kommentarer och flera motståndare tyckte att det var årets bästa cup – något som vi är oerhört ödmjuka och tacksamma för att höra. 

– Det var verkligen en glädjefylld dag och vi är så nöjda med hur bra allt gick. Det var mycket folk på plats som visade sitt stöd till alla tjejer och de kämpade verkligen och spelade otroligt bra. Domarna gjorde också ett fantastiskt jobb och vi fick hjälp från alla föräldrar som ställde upp med alla möjliga praktiska delar runtomkring. 

– Särskilt roligt var det att kunna arrangera en cup bara för tjejer, som verkligen är på frammarsch i klubben. Vi är också mycket tacksamma att Styrkonstruktion sponsrade cupen vilket gjorde att alla tjejer kunde få medaljer. Dessutom hade vi ett lotteri med priser sponsrade av lokala företag och butiker vilket hjälpte oss att samla in pengar för att kunna åka på framtida cuper, berättar Martina Willman och avrundar med att vi är redan igång med planeringen och tänker ännu större inför nästa år!

Bilder: Martina Willman

Taggar

Dela


1 reaktion på Lyckad fotbollsfest för framtidens stjärnor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *