Monas dag i Örby

Fotboll IFK Värnamos damlag gjorde sin plikt och besegrade jumbon IFK Örby på Örby IP med klara 8–1 (4–0).

Det var aldrig riktigt spännande eller nervöst och stor hjältinna i Värnamolaget var Mona Chahour som svarade för fem fullträffar.

Förra året på samma arena fick IFK-damerna stryk av Örby som då skrev resultatet till 5–0.

– Jag var lite orolig inför matchen och vi började lite darrigt, erkände IFK-tränaren Patrick Schellhas, som snabbt blev lugnare:

– Skönt med tidigt ledningsmål och när Sefika (Muratovic) gjorde tvåan var det lugnt.

Örby hade idel förluster inför matchen, nio raka, och målskillnaden 4–43 skrämde förstås inte Värnamotjejerna. Sedan förra året har västgötalaget tappat i stort sett hela laget och bygger nytt med tjejer som är 14–17 år.

De vägde helt enkelt för lätt mot ett betydligt mer rutinerat Värnamo, som trots storsegern inte gjorde någon kanonmatch.

– 8–1 är bra, men vi kunde ju gjort fyra-fem mål till, konstaterade Patrick.

IFK trummade på bra efter den darriga inledningen och 4–0 i paus var positivt trots att både Mona Chahrour och Linda Persson bommat var sitt friläge.

Mindre bra startade Värnamo även i andra halvlek.

– Vi var lite på nedgång, men så fick de straffen och det blev en väckarklocka.

Straffen sköt Örby otagbart i mål, men sedan tog Mona över showen igen. Tre mål i första halvlek följdes av 1–6 och 1–7 innan Fanny Holmberg avslutade målkavalkaden med 1–8.

Störst beröm ska givetvis Mona Chahrour ha, men hela laget ska rosas. Inte minst Kajsa Bengtsson och Emma Albertsson i försvaret och Sefika Muratovic i offensiven.

Matchfakta

Damer 1 Mellersta Götaland

IFK Örby–IFK Värnamo

1–8 (0–4)

Mål: 0–1 (7) Mona Chahrour, 0–2 (25) Sefika Muratovic, 0–3 (39) Mona Chahrour, 0–4 (42) Mona Chahrour, 0–5 (58) Emilia Schellhas, 1–5 (70) Moa Halldorsdottir, straff, 1–6 (75) Mona Chahrour,, 1–7 (82) Mona Chahrour, 1–8 (84) Fanny Holmberg.

Avslut på mål: 3–14 (1–8).

Avslut totalt: 6–23 (2–12).

Hörnor: 2–11 (2–5).

Varningar: inga.

IFK:s lag: Elvira Jönsson– Fanny Trehag, Kajsa Bengtsson (66), Emma Albertsson, Linnéa Höögs– Fanny Holmberg, Emilia Schellhas, Elin Fransson– Sefika Muratovic (72), Linda Persson (72), Mona Chahrour.

Avbytare: Alma Ingelsten (66), Amanda Heiel (72), Olivia Montero (72).

Domare: Joakim Blomqvist, Olsfors.

Publik: cirka 80.