Nervigt för Södra

Fotboll Trots en bra insats fick Värnamo Södra FF finna sig i förlust med 1–2 (0–0) i bortamötet mot serietvåan Myresjö/Vetlanda. Det innebär att det blir ett riktigt nervigt avslutande kommande veckohelg. Avslutningen hemma mot serieledande Nässjö FF kan bli ödesdiger.

Efter en tämligen jämn första halvlek drabbades Södra av en riktig olycksminut en bit in på andra halvlek. Dels blev Dino Okic utvisad och i frekvensen direkt efter detta gjorde Myresjö/Vetlanda 1–0. Några minuter senare kom ytterligare ett mål för hemmalaget och uppförsbacken allt brantare för Södra.

Men Södra höjde sig på ett imponerande sätt. Anel Mehmedbegovic reducerade på straff. Södra jobbade sedan på bra och ett kvitteringsmål hade absolut varit rättvist.

– Nu blev det inte så. Det hade varit värdefullt i den tuffa kampen att undvika negativ kvalplats eller en nedflyttningsplats, säger Södras tränare Jonas Liljeqvist, som i övrigt nöjd med sina spelare.

– Vi går in och stör ett lag som spelar för serieseger, tillägger han.

Anders Luu som vanligt mycket farlig framåt och likaså ett gediget arbete som alltid av Johan Gunnarsson.

Södra möter alltså serieledande Nässjö FF hemma i sista omgången. Nässjö är en poäng före serietvåan Myresjö/Vetlanda. I sanning en tuff uppgift för södraiterna. Det kan bli så att man bli beroende av flera andra matchers slutresultat för att fixa nytt kontrakt utan att behöva kvalspela…