Fotboll

Ny makalös IFK-insats

Fotboll 4–0 mot Åtvidabergs FF var definitivt ingen tillfällighet. Det bevisade IFK Värnamo i kväll när de på Gavlevallen i Gävle besegrade Gefle IF med klara 5–2 (4–0).

Pär Cederqvist. Foto: Jim Carlsson

Gefle–IFK var första paret ut i andra omgången av superettan. Genom premiäromgångens 4–0-triumf seglade Värnamo direkt upp i serieledning.

Där lär de vit-blå vara även när övriga matcher i andra omgången är färdigspelade. Mycket ska till om något annat lag kan nå upp i 9–2 och maximala 6 poäng.

IFK i allmänhet och Pär Cederqvist i synnerhet har fått en seriestart utan dess like. PC gjorde två mål i premiären och två även i denna match. Totalt vill jag minnas att han gjorde tio förra året och ditåt är han redan på väg. Härligt. En Cederqvist med målaptit är oerhört värdefullt för IFK Värnamo.

Nye tränaren Christian Järdler kunde nog aldrig drömma om vad han lyckats med så här långt. Han hade tuffa år i Ängelholm, men har nu fått ett kvitto på vad han kan åstadkomma. Hans engagemang som coach är något många redan uppskattat väldeliga.

• Så, vad säger Järdler efter en ny klar seger?

– Vi var bra, jag är nöjd och glad. Är tillfreds med det sätt vi spelar fotboll.

En spelare gör inte ett vinnande lag, i alla fall inte på den här nivån. Man kan räkna ut att även den här gången låg ett intensivt och hårt lagarbete bakom viktorian.

• Eller?

– Absolut, ett hårt arbetande lag med stark vilja. Vi är svåra att möta och roligt att vi även borta mot Gefle hade bra variation i vårt anfallsspel.

IFK hade 5–0, men trots det vägrade Gefle ge upp eller vika ner sig inför 1 579 åskådare.

– Nej, de fajtade och samtidigt tvingades vi göra två byten på backsidan. Fredrik Lundgren fick utgå då han fick känning i baksidan och Victor Nilsson i ljumskarna. Det påverkade lite, säger Christian, men tillägger:

– 5–2 mot ett sådant här lag är jättebra.

Självklart och nu ”vore det väl katt-en” om det inte ska skramla i vändkorsen på Finnvedsvallen 18 april då Brommapojkarna kommer på besök i superettans tredje omgång.

Taktiken att åka upp till Gävle dagen före och ta en lättare träning på förmiddagen betalade sig. Som ”belöning” fick dock gänget åka hem direkt efter matchen.

– Det tar väl 7–8 timmar men framåt 05–06-tiden är vi hemma igen, tror Järdler.

• Då blir det ingen förmiddagsträning i morgon, lördag?

– Nej, grabbarna får ledigt i helgen. Det är de värda.

Bara att hålla med.

Taggar

Dela