Fotboll

Nytt segerdrag av Järdler

Fotboll Christian Järdler kom till IFK Värnamo som ny tränare efter radarparet Peter ”Kuno” Johansson och Jörgen Petersson. Och, vilken succé det blivit.

Järdler och hans biträdande tränare David Roufpanah kom inte precis till dukat bord, ty det hände mycket efter fjolårets svettiga säsong där kontraktet säkrades först i 30:e och sista ronden. Spelare försvann, framför allt målvaken Jonathan Rasheed och mittbacken David Engström.

Med Thomas Lundqvist, sportchefen, i spetsen fick IFK inte panik utan rekade lugnt och säkert. En efter en kom de, men för de flesta helt okända aktörer. Spelare som efter fyra omgångar i superettan visar en kvalité ingen vågat drömma om.

Och, Christian Järdler har verkligen fått ordning på det här nya gänget. Som lirar med enorm vilja, alla för alla, och gör det smart och fartfyllt.

Som i dag på självaste Stora Valla där det såg ut att bli mållöst.

– Men, sett till alla chanser vi hade skulle vi vinna. Vi missade rejäla chanser, men rättvisa skipades, vi vann och det känns skönt, säger Järdler utan att sväva på molnen.

• Gjorde ni åter en kanonmatch?

– Nej, första halvlek var vår sämsta i år. Vi fick inte tag i Degerfors, vi var inte snabba nog att läsa spelet och vi kom sent in i många situationer. Samtidigt var planen väldigt dålig, men det stod 0–0 i paus.

• Då hoppar vi till andra halvlek:

– Då hade vi motvind, men avslutar sista 30 väldigt bra och vi hade ett enormt tryck.

• Du bytte in Melvin Frithzell i 61:a minuten, förklara:

– Vi behövde göra något, få en injektion och jag valde Melvin som är het och gjorde tre mål i U21-laget i veckan.

Smart, kan man konstatera. Liksom att det ett segerdrag.

• Och, ni hade tre bollar i virket:

– Ja, precis som mot BP i tisdags och så i dag igen. Så att vi till slut kunde avgöra var helt rättvist.

Det är bara att gratulera Christian Järdler och naturligtvis hela IFK-laget.

Värnamo är åter i serieledning, men det är stor risk att Brommapojkarna smiter förbi i morgon. De möter Norrby på hemmaplan och får gälla som skyhög favorit.

För IFK är nästa uppgift Trelleborgs FF på Finnvedsvallen. Då är det 2 maj som gäller.

Taggar

Dela