Fotboll

Öster anställer sportchef

Fotboll Östers IF från Växjö gör en strategisk organisationsförändring och anställer en sportchef i föreningen. Den sportsliga ledningen förstärks av Vito Stavljanin, tidigare chefsscout i allsvenska Malmö FF.  

Vto Stavljanin och Jens Magnusson. Pressbild

 

Öster spelar liksom IFK Värnamo i superettan och har hittills inte nått mer än en mittenplacering.  Så sent som i lördags vann  IFK Värnamo med 2–0 över Öster.

Vito Stavljanin kommer från en roll i Malmö FF under de senaste 13 åren där han har varit ytterst ansvarig för scoutingen av spelare och lag.

Vito kliver nu in i en ny roll i Östers IF som sportchef, med övergripande ansvar för elitverksamheten. Det är en roll han påbörjar från och med den 1 augusti.

Jens Magnusson, klubbdirektör:
– Östers IF har satt upp två huvudsakliga målsättningar i sin verksamhetsplan. Att föreningen 2025 skall vara ett etablerat allsvenskt lag och en av de främsta föreningarna i landet när det gäller spelarutveckling. För att nå dessa målsättningar har vi sett ett behov av att stärka den sportsliga kompetensen i föreningen och arbeta mer strukturerat och långsiktigt med de sportsliga frågorna. Vi har därför letat efter en person med ett stort kontaktnät, en bred erfarenhet från elitfotbollen, ett stort intresse för spelarutveckling och med en stark vinnarmentalitet. Vi är stolta och glada att kunna presentera ett sånt här starkt tillskott till vår organisation och tillsammans skall vi gör allt för att föreningen skall uppnå sina målsättningar och fortsätta att utvecklas.

Vito Stavljanin:
– Öster är en fantastisk anrik och fin förening med en stark historia att utveckla spelare. Att spela i Allsvenskan är för mig ett självklart mål i framtiden och föreningen har alla förutsättningar för att vi ska kunna göra det. Jag känner mig stolt och glad över att ha fått det här uppdraget och det ska bli oerhört inspirerande att få börja jobba i föreningen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *