Fotboll

Överraskande BLIK-förlust

Fotboll Bredaryd Lanna leder fortfarande fotbollsfyran men nu blir det tuffare att vinna den efter 3–4 (0–2) mot grannen Anderstorps IF.

BLIK har vunnit fem av höstmatcherna och spelat oavgjort i den sjätte .
– Ja, med tiden kommer en förlust men det var tråkigt att den blev på detta sättet, säger tränaren Patrik Magnusson.

Trots att BLIK hade förlagt bollen mest till motståndaren planhalva släppte man till oerhört mycket bakåt. Patrik var inte nöjd med hur man uppträdde bakåt i först halvlek då det blev två ”billiga” mål.

Till Anderstorps försvar måste sägas: Taktiken att backa hemåt och kontra var ruskigt effektivt och de kämpade allra bäst på konstgräset på Bollagården i Forsheda. Matchen hade flyttats dit på grund av en blöt plan i Bredaryd.

– När vi reducerade till 1–2  på straff tändes lite hopp men sedan kom 1–3 och även 1–4. Anderstorp backade med elva man i försvaret och kontrade sedan, noterar Patrik vars lag aldrig lyckades nå ikapp.

Patrik satt själv inte på bänken då han blev utvisad från den samma efter förra matchen. Ha nick vara åskådare och led med killarna. Han tycker att de alla underpresterade och det måste till en klar bättring på lördag i Alvesta för att ta tre poäng plus att även vinna avslutningen hemma mot Markaryd. Det kanske behövs sex poäng såvida inte tvåa Grimslöv/Västra Torsås poängen efter tappar i sina återstående matcher.

BLIK får hoppas på att Anderstorp gör en lika bra insats i nästa match då det blir möte med Grimslöv/Västra Torsås.

Noteras kan att AIF tack vare segern nu sannolikt räddat kontraktet.

Abdoe Darboe svarade för två av hemmamålen och Ljautrin Alishani för ett. Målen AIF: Zoran Sredojevic tre och Karl Josefsson

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela