Övertygande genrep av WIK

Fotboll Waggeryds IK verkar vara i god form inför nästa veckas seriepremiär borta mot Haga. I kväll blev det 2–2 (1–1) mot IK Tord på konstgräset i Vaggeryd.

– En jämn match i bra tempo och nu har vi spelat oavgjort mot två lag från trean, säger Anders Forsman som är en av tränarna i division-fyralaget.

Gästerna tog ledningen efter sex minuter men fyra minuter senare kvitterade Sasa Milojevic. Tio minuter in på andra halvlek gjorde Edwin Forsman 2–1 efter hörna. Fyra minuter senare kvitterade Tord på en av få farligheter i halvleken.

WIK var minst lika bra som Tord i första halvlek men i andra tappade WIK lite. Tord hade dock svårt att komma igenom det resoluta hemmaförsvaret där framför allt Anton Åkerhag storspelade.

– En gedigen laginsats och särskilt nöjda är vi med försvarsspelet, noterar Anders Forsman.

I kväll luftade man 16 man och det är hård konkurrens om en plats i startelvan. Robert Glavas och Sebastian Holmström är långtidsskadade och Sebastian Andersson är ännu inte tillbaka efter sin skada men det dröjer nog inte länge innan han är med igen.

WIK är ett tippat topplag i fyran och ser man på träningsmatcherna finns det ingen anledning att revidera det.