Paus i Degerfors, 0–0

Fotboll IFK Värnamo spelar i kväll borta mot Degerfors IF. Det är paus på Stora Valla, men ställningen är 0–0.

Matchen rapporteras på olika medier och från statistiken efter 45 minuter kan följande noteras:

Degerfors inledde offensivt, men sprang offside tre gånger inom de första sju minuterna. Efter elva minuter blev Petar Petrovic i IFK varnad och Värnamos första avslut hade Victor Nilsson i minut 14.

Sedan verkar IFK ha haft kommandot med flera avslut, hörnor och frisparkar i drygt en kvart. Degerfors stack emellan med tre avslut innan IFK avslutade halvleken starkt. Då hade gästerna tre avslut och Petrovic en boll i målställningen.

Dessvärre drog Simon Nilsson på sig gult kort på tilläggstid. Det är hans tredje varning med följd att han inte få spela nästa match.

Statistik från första halvlek, DIF–IFK: Avslut på mål: Avslut i målställning: 4–4, Avslut totalt: 5–8, Hörnor: 1–4, Frisparkar: 6–8, Offside: 3–2.