Fotboll

Pavlos tränar IFK

Fotboll Det står nu klart att Pavlos Nikolaidis blir den som assisterar Roar Hansen kommande säsongen i IFK Värnamo. Den 47 år gamle Pavlos har skrivit på ett tvåårskontrakt.  

Pavlos har en gedigen tränarbakgrund och har varit i flertalet klubbar i framför allt Skåne. Han har bland annat varit en del av Helsingborgs tipselitverksamhet och startat Ängelholms akademiverksamhet. På seniornivå har han bland annat tränat Påarp i division 3 som han även avancerade med till division 2 under sitt första år.

Mellan åren 2014–2016 var Pavlos en del av Landskronas akademiverksamhet. Därefter valde han att ta ett sabbatsår under det gångna året och är nu laddad för att ta sig an utmaningen i Värnamo.
– Känner en stor stolthet över att få komma till Värnamo. Är faktiskt född i Värnamo innan jag lämnade i ung ålder så det känns roligt att få flytta hem till födelseorten. Vi har en spännande säsong framför oss i Värnamo och jag är väldigt glad över att återigen få jobba ihop med Roar Hansen och även Jonas Thern, kommenterar Pavlos.

Huvudtränare Roar Hansen:
– När vi påbörjade diskussionen om assisterande tränare så var Pavlos från första början en utav kandidaterna. Jag och Pavlos känner varandra sedan en längre tid tillbaka då jag både har tränat honom och haft honom som tränarkollega. Han har ett gott fotbollsöga och ett allmänt väldigt stort intresse för fotboll. Hans gedigna erfarenhet inom fotbollen där han har jobbat på såväl senior- som juniornivå talar för att han kommer passa väldigt väl in i den organisation vi bygger upp. Att även Jonas Thern har en relation med Pavlos sedan Landskrona-tiden gör att valet känns än bättre.

Sportchef Tomas Lundqvist:
– Vad det gäller rekryteringen av assisterande tränare så har vi lyssnat mycket på huvudtränare Roar Hansen och letat efter en person som dels matchar väl in i IFK Värnamos verksamhet, dels även fungerar väldigt bra ihop med Roar. Med den bakgrunden så var Pavlos ett givet val. Ledarorganisationen är därmed klar för kommande säsong. Vi kommer i början på nya året presentera hela staben kring elitverksamheten, enligt mig en utav Superettans absolut starkaste.

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *