Fotboll

Planbyte i U21 matchen – Värnamo tog andra raka

Fotboll IFK Värnamo och Kalmar FF ska mötas i allsvenskan inom kort. Under eftermiddagen stod deras U21-lag öga mot öga, i Kalmar. I en inte allt för välspelad match och planbyte kunde Värnamo plocka andra raka segern för säsongen, efter 2–0 (0–0). UPPDATERAD

Arkivbild

Regnet vräkte ner över Kalmar och U21- machen mellan Kalmar och IFK Värnamo fick skjutas upp en liten stund och dessutom byta plan till konstgräs.
– Det kom ett rejält skyfall och bollen rullade inte ens på uppvärmingen. Och att åka hem igen fanns inte i våra tankar överhuvudtaget, säger  Värnamos tränare Tony Johansson om beslutet.

För övrigt var det tillknäppt och en hel del tuffa närkamper som renderade i flertalet frisparkar.
– Jo det kan jag hålla med om. Det var väldigt fysiskt spel och det tycker jag höll i sig i hela matchen säger Tony Johansson om kampen ute på plan men vill inte hålla med om att det var krampaktigt.

–Nej det håller jag inte med om. Det blir såhär när man byter underlag från natur till konstgräs. Bollen går mycket fortare och då gäller det att tänka lite extra.

Första halvleken förblev mållös.

I andra fick Värnamogänget något bättre struktur i sitt spel som gav utdelning tillslut. Värnamo kunde åka hem med sin andra seger denna säsongen efter 2–0, där målskyttarna var Edvin Becirovic och Evaldo Nascimento Lamaur Neto.
– Ser man till chanser så vinner vi rättvist. Vi spelar upp oss och gör trots allt en okej första halvlek enligt mig. Vi fick göra en del förändringar under andra halvleken då vi ville spara lite spelare och hade ett rekordungt lag där ute tillslut, säger Johansson om matche i sin helhet och passade på att ge extra eloge till ett par spelare.
– Julius Groning och Nils Wallenberg gör en riktigt bra match och ska få extra beröm. Den som var bäst på plan i dag var Frank Junior Agyei. I övrigt var det en stabil insats från laget.

 

Text: Kenneth Andersson

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *