Positiv start för IFK-dam

Fotboll Så är också IFK Värnamos damer i gång och första träningsmatchen slutade positivt. Markant övertag mot BK Tinnis resulterade i 1–0-seger.

[12/12]

Premiär är alltid premiär och några krav kan och ska inte ställas.

– Resultatet strävar vi inte så mycket åt utan det är nu vi ska börja hitta balans i försvarsspel och övriga lagdelar, säger tränaren Patrick Schellhas.

Motståndare på Ljusseveka konstgräs var BK Tinnis från Linköping, ett lag som var seriekonkurrent i fjol men som då ramlade ur division 1.

Östgötadamerna stretade emot bra och tappert, men det var IFK som ägde matchen.

– Vinsten borde varit något mål större, tyckte Schellhas.

Absolut och redan i upptakten borde det blivit IFK-ledning. Linda Persson, rutinerad värre, kom loss och skulle bara placera bollen bakom målvakten. Men, i stället rullade bollen precis utanför ena stolpen.

Första 20 minuterna var det total IFK-dominans, men sedan blev det lite slarvigare och mindre koncentration. Tinnis hade ett par långskott, men det var plockpotatis för nya IFK-målvakten Elvira Jönsson.

– Hon har lånats från Växjö DFF och blir en prima förstärkning, myser lagets allt-i-allo Nikko Eremedis.

IFK tog emellertid ledningen och målet kom i 36:e minuten. Mona Chahrours avslut var väl knappast världens bästa eller hårdaste, bollen gick mot Tinnis målvakt som borde räddat, men ”tappade” in läderkulan.

Jätteläge att göra 2–0 var det precis före pausen på Elin Franssons kalaspassning från vänster men ingen hann fram för att stöta in bollen.

I andra halvlek gjordes fyra spelarbyten och unga minde rutinerade tjejer kom in.

– Vi hade en nästan ren 00-kedja, skrattade Schellhas.

Och, alla inhoppare tog för sig och spred energi. Så när hade Alma Cedefors fått sätta tvåan i friläge. Dock fick hon för ”stor fot” mot bollen som seglade över ribban.

Lite dramatik blev det på slutet då Tinnis fick en hörna, men IFK stod upp och emot och höll undan.