Fotboll IFK Värnamo spelar i kväll på Gamla Ullevi mot Örgryte IS. Här rapporterar vi lite kortfattat.

Matchen är nu slut, 4–0 till ÖIS.

—-

ÖIS har gjort 4–0 i 87:e minuten. Go´natt…

—-

Efter tredje målet har ÖIS haft en boll i målställningen och ytterligare ett avslut på mål. Precis nyligen gjorde IFK sitt andra spelarbyte, Alexander Henningsson ut och Adnan Kulovac in.

—-

Nej, det vill sig icke. När Värnamo så väl behöver ett mål kommer ytterligare ett för Örgryte. Målskytt Simon Nilsson, som spelat i den vit-blå dressen de senaste åren. 3–0 kom i 69:e minuten.

—-

IFK tycks ha flyttat upp spelet och levererat en del. Eller vad sägs om tre hörnor mellan 61:a och 63:e minuten plus ett avslut på mål av Cederquist.

—-

En timme är spelad och Örgryte har nu ökat till 2–0. IFK gjorde ett spelarbyte i 54:e minuten då Darwin Jones gick ut och ersattes av Lumala Abdu. Minuten efter kom 2–0 genom Jacob Ericsson.

—-

Andra halvlek har startat och IFK har haft sitt första avslut på mål genom Pär Cederquist i 47:e minuten.

—–

Det är paus på Gama Ullevi och ÖIS leder med 1–0.

Örgryte har, inte oväntat, tagit ledningen mot IFK Värnamo. Målet kom i 39:e minuten genom Daniel Sliper som fick hoppa in i 17:e minuten då ÖIS skyttekung Diego Montiel fick utgå.

I statistiken är det ledning för Örgryte, 1–0 i avslut på mål, 2–0 avslut totalt och 5–1 i hörnor. Tyvärr är Fotbollförbundets liverapportering sämre än tidigare är med framför allt mindre fakta.

I övriga matcher är ställningen: Frej–Brage 0–0, Jönköping–Degerfors 1–2 och Landskrona–Halmstad 0–0.

Det spelas också tre matcher i allsvenskan. Ställningen är: Häcken–AIK 1–0, Norrköping–Sundsvall 0–0 och Östersund–Sirius 1–1.