Rättvist seger för Västboås

Fotboll Genom en rättvis vinst hemma på Ryavallen mot Månsarps IF ryckte Västboås GoIF ifrån seriens bottenskikt.

Segern med 3–2 (1–0) var helt i sin ordning även om Västboås inte fick till det spelmässigt på önskat sätt.
– Vi fick ta kampen. Och det gjorde killarna på ett föredömligt sätt. Vi kämpade ner vårt motstånd, säger tränaren Jonas Robertsson.
Och det är en styrka att kunna vinna även när spelet inte fungerar tillfredsställande.

Första halvlekens enda mål gjordes av John Gunnarsson. Ganska tidigt i andra halv leken kom kvittering från Månsarps sida på en tveksamt dömd straffspark. Matchen stod sedan och vägde innan Erik Larsson lobbade in 2–1 till hemmalaget efter ett mönsteranfall. Sedan tryckte Månsarp på men en kontring i 89:e minuten gav Västboås 3–1 genom Johan Rodin. Domaren fick sedan till en långt tidstillägg där Månsarp reducerade i den femte tilläggsminuten.

Den spelare som var klart dominerande i Västboås var mittbacken Oskar Larsson. Hela laget kämpade bra och man kan överlag bättre.
– Det får vi ta fram i nästa match mot Hillerstorp, avslutar Jonas.