Fotboll

Retro: Stormen kring IFK-tränaren

Fotboll Hösten 2017 blåste det upp till kuling i Fotbollssmåland. Anledningen var att Öster ville värva den dåvarande IFK Värnamo-tränaren Christian Järdler – trots ett år kvar på kontraktet.

Det var i början av oktober 2017 som det började sippra ut medieuppgifter om att IFK Värnamos tränare Christian Järdler var på väg till Öster. IFK kallade till presskonferens och det var hårda tongångar.
– Det har varit mycket prat om moral och etik inom fotbollen, bland annat från Östers sportchef Matias Concha, sa dåvarande sportchefen Thomas Lundqvist och menade på att Östers agerande i detta sammanhang visade stor brist på både etik och moral.
– Östers agerande strider mot kutymen, man brukar fråga föreningen först innan man börjar förhandla om en tränarövergång, fyllde dåvarande ordföranden Kaj Larsson i.

Läs mer: IFK-tränaren gick bakom ryggen på sin förening

Vid presskonferensen framkom det också att Öster erbjudit 100 000 för Järdler.
– Erbjudandet är så dåligt att vi inte ens vill diskutera det, sa, Thomas Lundqvist.

Tillbaka på ruta 1

Senare såg det dock ut som att affären skulle bli av. Men, då kom nästa kalldusch: På omvägar fick ledningen för IFK Värnamo veta att flera spelare planerade att flytta med Järdler till Öster.
– Då ville vi ha ett tillägg i kontraktet som sa att Öster inte skulle ta några spelare från oss i samband med tränarövergången, berättade IFK.

Men den saken gick inte Öster med på och så var konflikten igång igen.
– Vi har inte fått någon skriftlig uppsägning av Järdlers kontrakt. Så för våran del så kommer vi agera utifrån det avtal som finns och som gäller. Vi har inte för avsikt att bryta mot det avtalet, sa Thomas Lundqvist och fortsatte:
– 100 000, 500 000 eller en miljon kronor, det finns ingen summa som Öster kan betala och som skulle läka det här såret som de har gett oss, avrundar Lundqvist.

Läs mer: Öster vill värva flera spelare från IFK Värnamo

Slutligen blev det ändå så att Christian Järdler bytte IFK Värnamo mot Öster. Men han fick ett ”varmt” välkomnande när han var tillbaka på Finnvedsvallen med sin nya klubb. IFK-fansen hade gjort en banderoll med det solklara budskapet: ”Åk hem Järdler”.

Sommaren 2019 fick Christian Järdler sparken av Öster på grund av bristande sportsliga resultat.

Thomas Lundqvist och Kaj Larsson var inte nådiga i sin kritik mot Öster. Foto: Peter Magnusson

Taggar

Dela


1 reaktion på Retro: Stormen kring IFK-tränaren

Löjligt om bråk mellan dessa båda fina klubbar till exempel i träningsmatchen i våras. Båda hör hemma i allsvenskan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *