Fotboll

Sanslöst drama väntar i slutomgångarna

Fotboll Det ser ut att bli ett trekejsarslag i kampen om den åtråvärda seriesegern i division 4 där två av våra lokala lag i allra högsta grad är inblandade.

Seriesegern ger en direktplats till division 3 nästa säsong. Andraplatsen innebär kval uppåt. Det är en intrikat toppstrid i den här serien och trots att WIK är obesegrade har deras sex kryss gjort att de inte lyckats haka av lagen bakom.

Både WIK och Bredaryd Lanna är i allra högsta grad med i toppstriden. Foto: Henrik Skoglund

Gnosjö är i en strålande form och lyckades i helgen vända underläge mot Taberg. I och med att WIK ”bara” fick med sig en poäng i det målrika mötet mot Råslätt så innebär det att Gnosjö nu bara är en poäng bakom Waggeryd med fyra omgångar kvar.

WIK har ett lite halvlurigt program kvar som inkluderar två bortamatcher, samt hemmamatcher mot lag som är inblandade i bottenstriden och är i skriande behov av poäng.

Återstående program för Waggeryds IK

Hovslätt (h)
Sävsjö (b)
Smålandsstenar (b)
Värnamo Södra (h)

Tre poäng bakom Gnosjö hittar vi serienykomlingen Bredaryd Lanna som oavsett hur det än slutar kan se tillbaka på en godkänd säsong. Innebär det också att de kan spela utan press?

In den avslutande omgången så möter man just Gnosjö och det kan ju bli en helt avgörande match om serieseger/kvalplats/spelat klart för säsongen. Vägen dit bjuder på ett hyfsat bekvämt program, även om man nog bör se upp med Taberg som verkar ha vaknat till liv efter sommaruppehållet.

Återstående program för Bredaryd Lanna

Vrigstad (b)
Taberg (h)
Bankeryd (b)
Gnosjö (h)

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *