Sebbe i poängform när WIK vann

Fotboll Sebastian ”Sebbe” Andersson visade var motståndarmålet är beläget när Waggeryds IK programenligt besegrade Ölmstad. Det blev 4–1 (1–1).

Ölmstad chockade WIK med ledningsmål i första minuten:
– Det var ju en riktig överraskning men vi kom tillbaka och jag är jätteglad för tre poäng då spelet inte var särskilt bra. Det var mest kamp och mycket tufft spel, noterar WIK-tränaren Roger Andersson.

Han fick se Sebastian Andersson slå en hörna som Filip Lipovac nickade in till 1–1 med kvarten spelad. I 34:e minuten rann Sebbe själv förbi på kanten och spelade in bollen till Joel Stock som säkert rullade in 2–1.

Mitt i andra halvlek kom 3–1 och det var omvänt från 2–1: Joel spelade fram Sebbe.
4–1 kom i slutsekunderna och Sebbe gjorde då sin fjärde poäng i matchen.

– Ölmstad jagade oss hela matchen och tröttnade inte. Det var tufft, säger WIK-tränaren.
Med tanke på att passningsspelet inte var riktigt på topp har han svårt att ge någon fullt godkänt. Det fanns dock förmildrande omständigheter som en mycket kraftig vind.
Som lag tycker han dock att det fungerade bra för WIK.

Tack vare segern är nu WIK i serieledning i fotbollsfyran men med en match mer spelad än övriga topplag. Haga kan vid seger mot Vrigstad återta tätpositionen.