Fotboll

Seriestart för WIKs damlag

Fotboll På lördag är det hemmapremiär för WIK-damerna

Eva Ekström och Bengt Carlsson

Det är med stora förväntningar som tjejerna ser fram emot att börja spela tävlingsmatcher igen efter vinterns träningar och träningsmatcher. Waggeryds IK går nu in i sin tredje säsong i division 2 och har ställt upp realistiska mål.

– Vi vill förbättra oss från förra året, säger Bengt Carlsson som är en av tränarna och preciserar sig med att de vill göra fler mål, ta fler poäng med mål att etablera sig på allvar i division två. Förutom Bengt så leds laget av Eva Ekström som är tränare och så har de Mikael Bryntesson som målvaktstränare.

Trningspass

De har en något tunn trupp med 16–17 spelare så de hoppas på att alla tjejerna kan få vara friska och skadefria. Men skulle det behövas finns det spelare att låna från flicklaget födda -03 och -04.

När det gäller framtiden för damfotboll i Vaggeryd ser det ljust ut. Förutom A-lag och flickor födda -03 och -04 har de ytterligare två lag i seriespel. Det är ett lag där spelarna är födda -05 och -06 samt ett där de är födda -07 och -08. Dessutom är det många flickor som är med i fotbollsskolan.

Emilia Carlsson, Elsa Åkerhag och Julia Gustafsson

Vi träffade tre av tjejerna från spelarrådet och de är otroligt taggade. Emilia Carlsson, Elsa Åkerhag och Julia Gustafsson är alla förväntansfulla.

– Vi spelar mot Hultsjö IF Atom på lördag, säger tjejerna men skulle lika gärna ha spelat omgående med adrenalinet pumpande och en god känsla efter helgens träningsläger.

– Det var ett härligt träningsläger, menar de unisont och tycker att sammanhållningen i gruppen stärktes ytterligare. De har en stomme som spelat tillsammans i fem-sex år så det är viktigt att de öppnar upp för en total gemenskap.

På lördag är det alltså premiär och den kommer att spelas hemma på Waggeryds IP.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *