SIS gick obesegrat genom damfyran

Fotboll Grattis Skillingaryds IS! Det måste man utbringa då klubbens tjejer vunnit serien och bara tappat två poäng. Det blev 15 vinster och en oavgjord.

Ja, SIS-damerna har svarat för ett makalöst, otroligt och/eller fantastiskt fotbollsår.

Sista matchen lirades i dag hemma på Movalla mot tabelltvåan Norrahammars GIS. Det kunde inte slutat bättre, 2–1 till SIS.

– Men, det satt långt inne, säger tränaren Sebastian Quarfordt.

2–1 var ett perfekt resultat i sista matchen, ty därmed blev slutfacit 60 gjorda mål och blott 10 insläppta.

– Det är kollektivet, säger Sebastian, men medger att vissa sticker ut och så att säga kryddar anrättningen.

Att sista matchen kunde bli tät och jämn var ingen överraskning. NGIS ville självklart spräcka SIS-nollan och SIS själva ville naturligtvis inte förlora årets sista match.

– Det var mycket nerver, inflikar SIS-tränaren.

Hur som helst började det suveränt. 1–0 i andra minuten genom skyttedrottningen Magdalena Pavlov. Hon kom enligt förbundet upp i 29 mål och stod i en klass för sig.

Sedan kvitterade Norrahammar genom Hannah Berglund, men Skillingaryd återtog ledningen i slutet av första halvlek.

– Maja Windell gjorde målet och det var nog säsongens snyggaste fullträff.

Så lämpligt att låta det bli årets sista mål. Mästerligt regisserat, kort och gott. Ty, fler mål blev det inte och därmed vann SIS serien nio poäng före dagens motståndare.