Fotboll

SIS gick segrande ur derbyt

Fotboll Det var dags för säsongens första derby mellan KSK och SIS. Då var bortalaget ofina stjäla samtliga tre pinnar som delades ut Åängsvallen. Theo Gustavsson blev matchens enda målskytt i 1–0-segern för Skillingaryd.

Arkivbild. Foto: Per Bunnstad

SIS-tränaren Anders Fredén menade att hans lag var briljanta i den första halvleken. Hans motsvarighet i Klevshult, Anders Forsman, var mer inne på hans lag gjorde en riktig dålig första halvlek.
– Den är klart underkänd. Vi lyfter oss lite i slutet och i den andra halvleken. Då räddas de av sin målvakt, säger Anders Forsman.
– Vi får jobba vidare så vi inte fastnar i botten, fortsätter han.

Spelidén har anammats

Anders Fredén i SIS:
– Jag tycker att vi borde lett med fler mål i den första halvleken. Klevshult får inte igång sitt spel. Jag tycker vi vinner helt rättvist.

För några matcher sedan ändrade SIS lite i sitt sätt att spela. Det har nu gett resultat.
– Vårat försvarsspel börjar sitta riktigt bra. Nu måste vi jobba på att hitta en plan B och en plan C. Vi gick på knäna de sista 25 minuterna, säger Anders Fredén.

SIS-tränaren vill hylla hela sitt lag efter matchen.
– Det är imponerande hur snabbt de har anammat spelidén och verkligen utför den till 100. Axel Persson gör ännu en bra match i försvaret, han är en klippa där. Ludwig Beimer och Jonathan Gustavsson är mer eller mindre felfria idag. Theo Gustavsson börjar komma igång nu och är en av seriens bästa forwards när han får upp flåset.

Målvakten Natthapon Roström får också han beröm.

Efter derbysegern åkte SIS tillbaka till Movalla för att byta om. Och sjunga segersång.
– Det är förbannat skönt. Vi har bara fått sjunga en gång hittills, men detta kanske var den viktigaste matchen att vinna. Det kommer bli rejält skrammel.

Hes segertränare

Frågan är dock om Anders Fredén kunde delta vid segersången. Rösten verkade ha fått sig en törn efter dagens seger.
– (Skratt). Jag har ett ungt lag och sitta still på bänken är inte min melodi. Men jag kanske borde ta det lugnt för att orka.

Av naturliga orsaker var KSK-tränaren Anders Forsman mer nedstämd efter matchen och han tycker att samtliga spela kan bättre. Men han vill ändå plussa för målvakten Anton Andersson och Enza Hoxha.

Andra artiklar i ämnet
LÄS MER:  Vann borta mot Bosna
LÄS MER:  Spänningen höll i sig - delad pott för Skillingaryds IS
LÄS MER:  Klevshult förlorade mot Vrigstad
Taggar

Dela


1 reaktion på SIS gick segrande ur derbyt

Satsning på unga egna killar lönar sig i längden. Grattis SIS. Segern ger råg i ryggen, erfarenhet och självförtroende. Bra jobbat…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *