Fotboll

SIS har valt väg

Fotboll Det blir till viss del en ny skepnad på Skillingaryds fotbollsherrar i årets division 5-fotboll. Tills i år har man slagit in på en mer hemvävd väg. – Vi vill bygga något hållbart över tid, berättar tränaren Anders Fredén.

Axel Jonsson och Oliver Issal är två av spelarna som blir kvar i SIS och som man nu ska bygga framtiden med. Foto: Per Bunnstad

Det har varit några svajiga säsonger för SIS med blandade resultat. Det som främst sticker ut positivt är att man under 2022 tog klivet upp till division 5 och att man ifjol lyckades hålla sig kvar.

Till årets säsong har Anders Fredén och Andreas Beimer tagit över tränarsysslan efter det att Jonas Blomberg lämnade för Vrigstad. Anders Fredén berättar att a-laget stod inför ett vägskäl och det som triggar honom är att man nu ska slå in på en mer hemvävd väg.
– Det mycket bra fotbollsspelare just nu i klubben och det kommer fler underifrån. Så vi vill bygga något hållbart över tid, säger han.

Sammanhållningen ska ta laget framåt

Tränaren berättar att man har höjt träningsdosen till tre pass i veckan. På sikt vill man kunna utmana Waggeryds IK.
– Vi är imponerade av vad WIK åstadkommit och vill närma oss dem och på sikt tror vi det är möjligt. Men det kommer kanske ta ett antal år innan vi är ikapp. Men detta är starten på något och i årets lag är 80 procent egna produkter och alla förutom en är i åldersspannet 16 till 21 år. Så de har mycket gemensamt.

Anders Fredén berättar att man vill utveckla spelarna och bygga upp en stark sammanhållning. Att det är den som ska ta laget framåt.
– Vi har sagt som så att resultaten blir vad det blir den här säsongen. Vi har sagt att om vi får till det andra så kommer resultaten att komma.

Värvar från WIK

Det har varit viss ruljangs över spelare in och ut i truppen under vintern. Till minuskontot hör att man tappat i stort sett all rutin och erfarenhet av seniorfotboll man hade i truppen.
– Jag är osäker på om vi ens kommer upp i 100 a-lagsmatcher med nuvarande trupp. Men med det sagt så har vi fått behålla det vi ville behålla. Men vi behövde få in ny luft och andra värderingar. Nu har vi egna lojala killar med hjärta för klubben.

Bland spelare in märks Nasrudin Osman som kommer från IFK Värnamos ungdomsverksamhet. Jonathan Bronski ansluter från Boråslaget Norrbys ungdomsverksamhet. Men han har även ett förflutet i Elfsborg.
– Han har släkt här i trakten. Han har varit skadad, men är en riktigt intressant spelare som kan bli väldigt nyttig för oss. Jonathan Gustafsson, vänsterback från WIK, ansluter också och han blir en tillgång för oss.

Vilka i truppen kommer bli era nyckelspelare?
– Tyvärr har vi fått Axel Ryman skadad och han är borta hela säsongen. Leo Rumin är en förebild för övriga med sin attityd och kunnande.

Just skador är något som gäckat SIS under försäsongen.
– Jag tror aldrig jag varit med om så många skador. Men nu på slutet har vi fått tillbaka nästan samtliga.

Vilka blir topplag i serien?
– Känslan är att serien vi spelar i kommer vara tuffare än på länge. Så vi kommer nog verkligen få jobba för det. Klevshult är raka motsatsen till oss och har supermycket erfarenhet och många äldre spelare. Med det materialet bör de vara med och slåss i toppen. Sedan har jag inte så bra koll på övriga, men vad man hört så ser NGIS och Habo starka ut.

Seriespelet för SIS drar igång på söndag när just ett av de utpekade topplagen, Habo, tar emot på sin hemmaplan.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *